• Ukens avis uke 10

  Del dette:
 • Debatt: En politisk styrt nedleggelse

  Inger Elisabeth Nilsen skriver i dette innlegget om hvordan hun mener Marianne Hauklands forsvar av nedleggelsen av Finnmarkssykehuset er en politisk styrt nedleggelse.

  Jeg ser «Finnmarks» representant på Stortinget, Marianne Haukland, Alta Høyre, i FD 4. mars, står fram og forsvarer nedleggelse av Finnmarkssykehuset. Hun kaller det «en politisk styrt utvikling». Det skulle nok heller ha stått «en politisk styrt nedleggelse», noe annet er det ikke, uansett hvor mange fine ord hun bruker, og som egentlig ikke sier noe annet enn at hun vil legge ned Finnmarkssykehuset.

  Etter som jeg har hørt stod kamelsluking og hestehandlere i kø, da KrF skulle innlemmes i regjeringen. Forslaget om nedleggelse kom i løpet av de vel 14 dagene på Granavolden Gjæstgiveri. Og det uten å ha vært i kontakt med HelseNord, UNN eller Finnmarkssykehuset på forhånd, ja dette stinker. Dette er bakromsforhandlinger på sitt verste, og nok et hån mot Finnmark.

  Om det var Høyre ved Marianne Haukland, som tok opp temaet og hadde det som ultimatum, er ikke godt å si. Jeg har forsøkt å få vite hvilket parti som tar æren, da det er viktig å vite før neste valg. Det simpleste her er at forslaget om nedleggelse kom som «lyn fra klar himmel», ingen viste noe. HelseNord, UNN og Finnmarkssykehuset har uttalt seg nå i etterkant, og er klart imot, da det kan gå ut over pasientene, og UNN har mer enn nok fra før.

  Hvilke politikere som ikke kjenner Finnmarkssykehuset kan være med på nedleggelse? Hvordan klarer dere å se dere selv i øynene etter en slik «forhandling»? Men det her står i kjent stil til løgnen om desentralisert sykepleierutdanning, som vår forsknings- og høyere utdanningsminister stod og uttalte seg om på NRK i Alta i slutten av januar, da hun påstod at oppstart i Alta var den første i Finnmark. Desentralisert sykepleie har vi hatt i 28 år.

  Jeg trodde at politikere som Finnmark valgte inn på tinget, ville stå på for Finnmark. Dette er ikke bare trist, jeg blir ganske forbanna når jeg tenker på det. Det er kanskje å ta hardt i, men jeg vil si til vår regjering og spesielt Finnmarks politikere; legges Finnmarkssykehuset ned er dette nok et stort svik mot Finnmarks befolkning.

  Å kneble Finnmark, legge ned fylket, ta fra oss arbeidsplasser, og i tillegg fortelle oss at Finnmark ikke er i stand til å ha Finnmarkssykehuset, vi er ikke god nok, vi må legges under UNN, ja det er Høyreregjeringens siste hilsen til oss som bor her. Høyre, FrP, Venstre og KrF sjonglerte godt på Granavolden, er det mer å fjerne herfra?

  Hvordan kan Marianne Haukland for Høyre, påstå at ved å legge ned Finnmarkssykehuset, legge ned et godt fungerende helseforetak, legge ned arbeidsplasser i Finnmark, så vil vi få et enda bedre helsetilbud? Mener vedkommende at hun er mer istand til å vite hva som er best for Finnmarks befolkning, enn UNN, HelseNord og Finnmarkssykehuset?

  Jeg vil foreslå for Høyreregjeringen å ta med yatzy-terninger til neste samarbeidsforhandling, bruk dem. Da har kanskje det norske folk en liten sjanse.

  Av

  Inger Elisabeth Nilsen

  Debatt:

  Du kan nå skrive og sende til oss leserinnlegg direkte fra vår nettside Hammerfestingen.no/debatt, men du kan selvsagt fortsatt sende til post@hammerfestingen.no.

  Legg gjerne ved et bilde. Husk at innlegget kan ikke være lengre enn 3000 tegn inkludert mellomrom.  Vi forbeholder oss også retten til å redigere innlegg.

  Hammerfestingen arbeider etter Vær-Varsom plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med ansvarlig redaktør.

  Del dette:
 • Debatt: Tanker i tiden

  Har SV og Rødt blitt de nye arbeiderparti, det lurer Inger Elisabeth Nilsen på i dette debattinnlegget.

  Hva skal vi med et rikt Storting, når våre kommuner og fylkeskommuner er fattig? Bør ikke rikdommen være der folk er? Når har dere tenkt å privatisere Stortinget?

  Regjeringen vil overlate all makt til EU. Det som EU ikke ønsker å styre, privatiseres i høyt tempo. Jeg våkner vel en dag og er privatisert bort. Norske, svenske og amerikanske private selskaper går inn i barnehagedrift, ungdomshjem og eldreomsorg, og tar ut stor fortjeneste. Ambulansetjenesten er overtatt av engelske Babcoch. Boreal er solgt til Hongkong. NSB deles opp og legges ut på anbud. Engelskmenn skal tjene rått på Sørbanen, og kinesere tar kanskje Nordbanen. Euronext har kjøpt børsen. Ja utlendinger er stadig og kjøper opp deler av Norge, det tjener de godt på.

  Jeg har lest at stortinget er veldig rik. Fylkeskommuner blir tvangssammenslått for å koste mindre, og kommuner sultefores, mens regjeringen eser ut. Men jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg skal være med å sponse stortingsrepresentanters  bursdager og festligheter – tjener de for lite?

  Hva gjøres egentlig i stortingssalen? De gangene jeg har sett innslag derfra, har salen stort sett vært tom. Jeg har sett politikere sitte å sove eller taste på mobilen, men det har vært i mindre rom. Det er vel der, på bakrommet, avgjørelsene blir tatt, uansett.

  Jeg har lest at våre representanter jevnlig, og av og til sammen med sin familie, reiser rundt for å treffe oss, folket. Men det er vel mest i valgflesk-tider.  Nå har jeg ikke sett noe til dem, men de er kanskje på jordomseiling og deler ut penger for å redde regnskogen som ble hugget ned i fjor, ja ikke vet jeg.

  Lei ut eller selg stortingssalen, det må bli alternativet, når man ser og hører den svartmalingen vår regjering driver, og vi nesten ikke har råd til offentlige tjenester mer. La stortingsrepresentantene sitte der de kommer ifra, eller på fylket, det vil være meget besparende. Innkall til møte en gang i måneden, lei lokale. La dem reise kollektivt med buss, båt og tog, slik at de kan komme i kontakt, og kanskje snakke med vanlige folk. Dette vil bli meget miljøvennlig. Bruk penger på å desentralisere og gjenopprette offentlige arbeidsplasser, og bygg ut i distriktene. La folk få posten på døra.

  Vi bor langt mot nord, det er kaldt her. I flere år har strøm-sparetiltak blitt tredd ned over hode på oss, og folk skrur ned varmen, skifter vindu, isolerer og kjøper stadig nye sparepærer. Kraftselskapene lokker med billigere strøm; kom til oss. De må tjene enormt, da bombardementet av reklame fra dem, kommer oftere enn spilleselskapenes angrep. Skal den vanlige nordmann spare mer nå, bør vel skuterdressen på og rå mat på bordet, dusje på fellesbad og vaske klær i nærmeste vann.

  De nyeste og beste kreftmedisiner har vi ikke råd til. De som har penger mer enn nok, betaler selv og kan reise ut og få god behandling. Vi vanlige dødelige og minst bemidlede er taperne. Flere av våre barnefamilier og minstepensjonister lever under fattigdomsgrensen. Hva sier det om de som styrer i dag?

  I gamle dager, her jeg bor, var faktisk Høyre kjent for å være et parti med sosiale verdier, men det ser  jeg ikke i dag. Arbeiderpartiet var en gang partiet for arbeidsfolk, for folk flest — nå tvilte jeg sterkt. Er det SV og Rødt som er de nye arbeiderparti, eller tar jeg feil?

  Av

  Inger Elisabeth Nilsen

  Nyhet:

  Du kan nå skrive og sende til oss leserinnlegg direkte fra vår nettside Hammerfestingen.no/debatt, men du kan selvsagt fortsatt sende til post@hammerfestingen.no.

  Legg gjerne ved et bilde. Husk at innlegget kan ikke være lengre enn 3000 tegn inkludert mellomrom.  Vi forbeholder oss også retten til å redigere innlegg.

  Del dette:
 • – Måtte etterlyse utspill  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • ANNONSE:

  Del dette:
 • «Ringveien» skal få nytt navn  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Flyttet til Hammerfest fordi det var en kul by  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • – Dra på apoteket før du er tom for medisin  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • ANNONSE:

  Del dette:
 • Politiet på Twitter  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Stor jubel på flyplassen  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • ANNONSE:

  Del dette:
 • Kryss-quiz  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • – Håper på fem millioner  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • ANNONSE:  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Fokuserer på kvinnehelse, sykehus og abortloven

  Anita Olsen i KLU mener alles stemmer er viktige, og håper så mange som mulig blir med på markeringen.

  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Vil ha mer fleksibilitet  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Biologien er avgjørende  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Forening med historie  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Står på døgnet rundt  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Får lov til å leke som de selv vil  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Hammerfest-kryssordet  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Suduko og fasit  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Katrine Næss flyttet til Barcelona for å gå på drømmestudiet:  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Glimt  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Ka skjer

  Del dette:
 • Ukas bok og ukas Rino  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Sofie videre til Kirkenes  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Sistesiden

  Del dette:

FRA HAMMERFESTINGEN MARKED