• Ukens avis uke 20

  Del dette:
 • Kampen fortsetter!

  Den 14. mai for ett år siden stemte et flertall av Finnmarkingene, i en lovlig gjennomført folkeavstemming, nei til at Finnmark fylke skulle slås sammen med Troms. 87 prosent av finnmarkingene ga sitt nei til sammenslåing med Troms. Valgdeltakelsen var på 58 prosent, og i 14 av 19 kommuner stemte over 90 prosent nei.

  – Finnmark har sagt nei til tvangssammenslåing med Troms. Det er et rungende nei, sa fylkesordfører Ragnhild Vassvik til NRK.

  På Høyres landsmøte fortalte statsminister Erna Solberg til iTromsø at hun mener avstemmingen er bortkastet.

  – Jeg synes det er rart at det skal avholdes en folkeavstemning om en beslutning som landets nasjonalforsamling faktisk har gjort. Folkeavstemningen vil faktisk ikke ha noen reell effekt, slår hun fast.

  Men Finnmarkingenes nei står som en påle i historien der Finnmark med tvang blir slått sammen med Troms. Stortingets vedtak ble gjort uten lovbestemt høring i forkant, en prosess som kun Finnmark var utsatt for.

  Folkeavstemmingen i Finnmark var historisk, i en sak som er særdeles viktig for alle som bor i Norges nordligste fylke eller som har annen tilknytning til fylket.

  Befolkningen i Finnmark har en særegen historie og en natur som har gitt en sterk bevissthet om hvem finnmarkingen er. Identiteten er sterk og folkets mening om tvangssammenslåinga var rungende.

  En slik folkeavstemming burde vært respektert av vårt fylkesting og av stortinget. Det ville styrket en ellers svekket tro på vårt demokrati.

  ForFinnmark er en organisasjon som skal fortsette å arbeidet for at stortingets vedtak om ved tvang å sammenslå fylkene Finnmark og Troms skal endres. Vi jobber for at Finnmark fylke skal være et eget fylke med sine egenvalgte representanter i fylkestinget og i stortinget også i fremtiden.

  ForFinnmark har 1800 medlemmer og har dermed flere medlemmer enn samtlige politiske partier i Finnmark. Det er en styrke i arbeidet for at Finnmark skal fortsette som herre i eget hus.

  ForFinnmark som organisasjon har både styrke og engasjement for sitt eget fylke. Ikke minst kan organisasjonen støtte seg på resultatet i folkeavstemmingen den 14. mai i 2018 og der finnmarkingene sa et bastant nei til å bli slått sammen med Troms.

  Motstanden mot å slå sammen fylker med tvang er voksende over hele landet. I sør ser man til Finnmark i respekt for måten finnmarkingene har organisert sin motstand på og for motet til å holde kampen vedlike helt frem til stortingsvalget og et rødgrønt flertall i 2021.

  De rødgrønne partiene, både regionalt og nasjonalt, har alle lovet å oppheve stortingsvedtaket der fylkene er slått sammen mot sin vilje.

  Fjorårets 87 % nei har ikke gått ut på dato. Snart er det valg og da vil folket igjen gå til stemmeurnene for å vise hva de mener.

  Kampen fortsetter!

  Skrevet av ForFinnmark v/

  Randi Karlstrøm (leder),

  Torill Olsen (nestleder) og

  Arne Pederse(styremedlem).

  Hammerfestingen arbeider etter Vær-Varsom plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med ansvarlig redaktør.

  Del dette:
 • Jævla sosialist

  Siv Jensen FrP, har med glimt i øyet, i en tale 04. mai oppfordret alle sine partifeller; «det er bare å bretter opp ermene, dundre ut og knuser disse jævla sosialistene». Morsom var hun, jeg lo til jeg nesten gråt. Ja hva sier man: det hjertet er fullt av, renner munnen over med…

  Jeg er en av disse jævla sosialistene som skulle knuses. Hun har beklaget uttalelsen, men hvorfor det? Det var jo bare morsomt i hennes øyne. Og Siv Jensens morsomheter har vært flere; «morna Jens»  og «dersom vi kommer i regjering skal alle bomstasjoner bort».

  Nå venter jeg bare at en sosialistleder i festtalerus vil komme med lignende uttalelse, med glimt i øyet selvsagt, og vil oppfordre oss alle sosialister til å knuse disse jævla brune høyre-folkene. Ja vi kan gå en spennende tid i møte    FrP har satt føringen, med glimt i øye.

  Sylvi Listhaug FrP, sammenlignet stortinget med en barnehage, da hun måtte gå av som justisminister i fjor. Jeg synes ikke hun bør nedsnakke barnehager slik. Men hva skjer med vanlige folk når de kommer på stortinget, for ikke å snakke om i regjeringen? Går makta til hodet? Fingeren er vel heller ikke i nærheten av å berøre jorden?

  Til høsten er det kommune- og fylkesvalg. Partiene har begynt å komme med sitt valgflesk, det merkes. Jeg ser at fremmedfrykt-generalene i FrP rasler med sablene. De planlegger sitt valgflesk til oss med mest fremmedfrykt. En ekstra bomstopp for flyktninger. I boligstrøk med mange innvandrerbarn og unge, skal ungdommer som begår lovbrudd, få dobbel straff. Planene er også klar for tvang og utestengelse fra barnehage og skole, for barna som har foreldre som er redde og imot vaksinering.

  Nå tror jeg ikke at hjorden til Siv Jensen tok henne alvorlig, og vil ut for å knuse «de jævla sosialistene». Hun har nok i tillegg gitt dem streng beskjed om å la være, kanskje med et glimt i øyet? Jeg regner med at regjeringens justisminister også passer på. Den nye justisminister Jøran Kallmyr, fra FrP, den syvende i rekken av justisministere fra FrP di siste seks år. Det er rart å se hvor mange justisministrer FrP har å ta av.

  Hurra, vi har fått en ny eldre- og folkehelseminister, Sylvi Listhaug FrP, som det norske folk kan være stolt av. Hennes motto ser ut til å være; røyk og drikk og spis så mye rødt kjøtt dere bare orker. Var det forresten ikke FrP som stod på for lakrispipene som godteri til våre barn, slik at barna har en god pipe og patte på, i påvente av voksenlivet. Ja det står stor respekt av FrP.

  Inger Elisabeth Nilsen

  Del dette:
 • – Russen må få bruke Rådhusplassen  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • – Skal være billigst  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Disse må møte i Hammerfest tingrett  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • ANNONSE

  Del dette:
 • Pratet om seksualitet og kom med gode råd på eldrerådskonferansen  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • ANNONSE

  Del dette:
 • Oljeselskapet blar opp halv mill. i året og får navnet sitt på fotballhallen  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Har koblet til lytteutstyr på Rådhusplassen til hørselshemmede  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Gir ut låt med Paradise Martine  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Vil ha lokale poeter  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • – Det er greit å være seg selv  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Klar for 17.mai-natta  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • ANNONSE

  Del dette:
 • Bøy og tøy i Flerbrukshallen  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Mimrer om russetida  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Hammerfest-kryssordet  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Fasit  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang • Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Ka skjer?

  Del dette:
 • Glimt  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Ukas bok og ukas Rino  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Kristina lærer koreansk  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Sertifiserer drosjesjåfører  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Saker på nett 1  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Saker på nett 2  Du må være abonnent eller kjøpe dagspass hos Hammerfestingen for å kunne lese denne saken.

  Klikk her for å logge inn / kjøpe tilgang

 • Sistesiden

  Del dette:

FRA HAMMERFESTINGEN MARKED