AH-HA-HAAA-AA: Nå melder meteorologene snø også i juni

At mai du skjønne milde svik­tet i år har avis­teg­n­er Åge Erik­sen hatt i tankene denne uka, og nå kan vi til og med få snø i juni.  Foto: Pri­vat

– Man kan alltids få brukt sommerklærne innendørs, spøker Hammerfestingens avistegner Åge Eriksen, som i ukens hammerfestlig har tenkt på hvordan det kan gå dersom vi ikke “står han av”.
Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@hammerfestingen.no

– Pin­sen kan ende med snøkaos i nord, Det er dukket opp et nytt lavtrykk i prog­nosene, og det kan gjøre livet skikke­lig surt for folk i Nord-Norge, melder alt­så TV 2 og flere andre mediekanaler i dag.

Og skal vi tro på varslene er snøværet vi har hatt bare småtterier i forhold til det som er dukket opp i Storm-meteorologs Ina Ynnesdals værprognoser. For hun forteller til TV-kanalen at prognosene viser at det kan komme 30–40 millimeter nedbør i løpet av mandag,
Send oss dine værbilder: Sitter du og spreller med tærne i sola et eller annet sted med varme så send oss gjerne dine bilder og varme hilsninger i kommentarfeltet på Facebook. Post gjerne også morsomme lokale værbilder.

For helt svart er det tross alt ikke, og humøret må vi prøve å beholde selv om TV 2s reporter fak­tisk spør mete­o­rolo­gen om finn­markin­gene kan vente 30–40 cen­time­ter snø på mandag.

Ukens Ham­mer­festlig av Åge Erik­sen. Legg gjerne inn mor­somme bilder i kom­men­tar­fel­tet på vår Face­book­side som vis­er hvor­dan du tar været som har vært, og vær­prog­nosene for pin­se­hel­ga.

– Jeg er usikker på hvor mye snø det blir. Vi vet ikke sikkert hvor fort lavtrykket beveg­er seg, er vi heldige stop­per det opp over Kola. Det beg­yn­ner også å bli varmt nord i Rus­s­land nå, så ned­børen kan komme som regn og ikke snø ved kys­ten, sier mete­o­rolog Ynnes­dal til TV 2, som dermed gir oss forhåp­ninger om at snøværet kan­skje likev­el ikke slår til.

– Været kan vi ikke gjøre så mye med, påpeker Ham­mer­festin­gens avis­teg­n­er, Åge Erik­sen, og for­sikr­er fak­tisk at han selv ikke er værsyk men at han forstår de som nå er lei skitvær og som lengter etter høyere som­mertem­per­a­tur­er.

 

Slip­per dårlig samvit­tighet
– Noen føler det kan­skje slik du gir uttrykk for i ukens ham­mer­festlig-teg­n­ing?

– Det het­er at man ikke kan klage på været, for det hjelper ikke, men det må være lov å bli toil­lat, sier avis­teg­neren, og fork­lar­er at han selv har så mye å gjøre innendørs at for hans del går det fint enda en stund.

– Jeg slip­per i alle fall dårlig samvit­tighet. Når det er god­vær må man male og gjøre andre utet­ing, som jeg akku­rat nå ikke har tid til likev­el, sier avis­teg­n­er Åge Erik­sen, og min­ner om at været kan man ikke styre.

 

 

Annonse:

Annonse:

 

 

 

Del dette: