AH-HA-HAAA-AA: Nå melder meteorologene snø også i juni

At mai du skjønne milde sviktet i år har avistegner Åge Eriksen hatt i tankene denne uka, og nå kan vi til og med få snø i juni.  Foto: Privat

– Man kan alltids få brukt sommerklærne innendørs, spøker Hammerfestingens avistegner Åge Eriksen, som i ukens hammerfestlig har tenkt på hvordan det kan gå dersom vi ikke “står han av”.
Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@hammerfestingen.no

– Pinsen kan ende med snøkaos i nord, Det er dukket opp et nytt lavtrykk i prognosene, og det kan gjøre livet skikkelig surt for folk i Nord-Norge, melder altså TV 2 og flere andre mediekanaler i dag.

Og skal vi tro på varslene er snøværet vi har hatt bare småtterier i forhold til det som er dukket opp i Storm-meteorologs Ina Ynnesdals værprognoser. For hun forteller til TV-kanalen at prognosene viser at det kan komme 30-40 millimeter nedbør i løpet av mandag,
Send oss dine værbilder: Sitter du og spreller med tærne i sola et eller annet sted med varme så send oss gjerne dine bilder og varme hilsninger i kommentarfeltet på Facebook. Post gjerne også morsomme lokale værbilder.

For helt svart er det tross alt ikke, og humøret må vi prøve å beholde selv om TV 2s reporter faktisk spør meteorologen om finnmarkingene kan vente 30-40 centimeter snø på mandag.

Ukens Hammerfestlig av Åge Eriksen. Legg gjerne inn morsomme bilder i kommentarfeltet på vår Facebookside som viser hvordan du tar været som har vært, og værprognosene for pinsehelga.

– Jeg er usikker på hvor mye snø det blir. Vi vet ikke sikkert hvor fort lavtrykket beveger seg, er vi heldige stopper det opp over Kola. Det begynner også å bli varmt nord i Russland nå, så nedbøren kan komme som regn og ikke snø ved kysten, sier meteorolog Ynnesdal til TV 2, som dermed gir oss forhåpninger om at snøværet kanskje likevel ikke slår til.

– Været kan vi ikke gjøre så mye med, påpeker Hammerfestingens avistegner, Åge Eriksen, og forsikrer faktisk at han selv ikke er værsyk men at han forstår de som nå er lei skitvær og som lengter etter høyere sommertemperaturer.

 

Slipper dårlig samvittighet
– Noen føler det kanskje slik du gir uttrykk for i ukens hammerfestlig-tegning?

– Det heter at man ikke kan klage på været, for det hjelper ikke, men det må være lov å bli toillat, sier avistegneren, og forklarer at han selv har så mye å gjøre innendørs at for hans del går det fint enda en stund.

– Jeg slipper i alle fall dårlig samvittighet. Når det er godvær må man male og gjøre andre uteting, som jeg akkurat nå ikke har tid til likevel, sier avistegner Åge Eriksen, og minner om at været kan man ikke styre.

 

 

Annonse:

Annonse:

 

 

 

Del dette: