Beslagla våpen, HB-apparat og hjemmebrent på Rolvsøya

Våpen, strømpistol, HB-apparat og ca. ti liter sprit ble beslaglagt i politiaksjonen i Tufjord. Til sammen ni personer som er involvert eller ansees som vitner i saken, er avhørt av politiet.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

Bilde av politiets våpenbeslag i Tufjord. Ingen av våpnene er «skarpe» våpen, men luft- og gassdrevne skytevåpen, påpeker seksjonsleder Asgeir Aule ved Hammerfest politistasjon. Lommelykten på bildet er en en «Tazer» strømpistol. Foto: Politiet

– Vi har avhørt til sammen ni personer med direkte eller indirekte tilknytning til saken, dvs. folk som er direkte involvert eller som er ansett som vitner, opplyser seksjonsleder Asgeir Aule ved Hammerfest politistasjon.

Les også: Politiet rykket ut bevæpnet og pågrep mann i 30-årene på Rolvsøya

Politiet rykket onsdag ut til Rolvsøya med en stor styrke, og fikk bistand fra redningsskøyta «Odin» for frakt av personell og utstyr. Bakgrunnen for politiaksjonen er en konflikt som har oppstått mellom to familier på stedet, opplyste politiet tidligere i uken.

Politiet rykket ut onsdag til Rolvsøya og pågrep en mann i 30-årene. Det ble også foretatt beslag i våpen, opplyser politiet i dag. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Totalt fire luft- eller gassdrevne skytevåpen er beslaglagt. En «tazer» strømpistol, en pepperspray og et komplett hjemmebrentapparat m/ca. til liter ferdig tilvirket sprit er i tillegg tatt i beslag, opplyser politiet.

Les flere saker fra Hammerfestingen her: www.Hfest.no

Ifølge politiet vet man nå at det har vært en eller flere konfrontasjoner mellom partene der den som nå er siktet i saken har vært fraktet til Hammerfest sykehus etter en slåsskamp der ute.

– Vedkommende skal ikke ha blitt alvorlig skadet, men detaljene rundt denne hendelsen er også en del av den videre etterforskningen, sier politioverbetjent Asgeir Aule. Han sier politiet føler at de nå har god oversikt over hendelsesforløpet, men noen vitneavhør gjenstår.

Foto: Politiet

– Av hensyn til at det fortsatt gjenstår en del avhør, kan vi ikke gå ut med mer info per nå, sier han, og viser til at saken etterforskes nå videre av Måsøy lensmannskontor.

Annonse:

Annonse:

Del dette: