Hammerfestingen

Mann i 20-årene:

– Bøtelagt fem ganger for solfilm

Lørdagskveld ble en mann i 20-årene bøtelagt for femte gang for å kjøre med solfilm på frontruta. Foto: Illustrasjonsfoto: Fredrik Sandstrand

I sommermånedene juni og juli utstedte politiet i Hammerfest 12 forelegg for ulovlig solfilm på bilen. En gjenganger er bøtelagt fem ganger.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2021 kl 12:58

Annonse
Annonse
Annonse

– Mann i 20-årene er bøtelagt for femte gang for bruk av ulovlig solfilm på bil. Han er pålagt atter en gang å fjerne solfilmen i tillegg til bot, skriver Finnmark politidistrikt på Twitter.

Til Hammerfestingen 30. juli sa seksjonsleder Asgeir Aule ved Hammerfest politistasjon at slike forelegg blir gitt på grunn av manglende utsyn og innsyn i kjøretøyet.

– Det er krav om å være tilstrekkelig gjennomsikt, både innenifra og ut, men også utenifra og inn. Å sette på mørkere farge på vinduene er definert som trafikkfarlig, sa han til lokalavisa.

– Vi har sett eksempler på kjøretøy med så mørke vinduer at det er så vidt man ser en silhuett på innsiden av dørene. Politi, Statens vegvesen og Tollvesenet skal ha anledning til å se hvem som kjører bilen, sa han.

Ut i fra statistikken er de som blir tatt for å ha foliert vinduene sine mellom 18 og 30 år. Lørdagskveld ble altså en mann i 20-årene bøtelagt for femte gang i sommer for dette.