Brannvesenet advarer folk mot å begi seg ut på speilholka i den sterke vinden

Fuglenes mandag. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Det er fortsatt sterk vind og brannvesenet ber nå i kveld på Facebook folk tenke seg om før de beveger seg utendørs på glattisen. Se bilder fra Hammerfest her.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN/ bej@ny.hammerfestingen.no

Her advares det også mot løse gjenstander som flyr med vinden. Søppelkasser, byggematerialer, trær, tilhengere m.m.. Spesielt i Baksalen-området.
På Twitter har 110-sentralen også varslet om at brannvesenet har vært ute for å sikre løse plater fra et hus, tilhengere som har blåst ut i veibane og at en kuppel på et gatelys i Rypefjord falt ned.

Twittermeldinger fra 110-sentralen mandag.

Ifølge værvarslene vil den sterke vinden fortsette utover kvelden og natta, men gå fra sterk kuling til stiv kuling fra morgentimene tirsdag.
Utover uka blir det også kaldere, og fra torsdag kan vi vente minus 11 grader i Hammerfest, ifølge yr.no.

Det går hardt utover reklameflaggene, og meteorologene varsler fortsatt sterk vind. Det blir også kaldere utover uka. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Annonse:

Annonse: Dette er noen av bruktbilene du finner hos Hammerfest Auto i Rypefjord.

Parkerte biler er også et problem for brannvesenet, og det trekkes fram at slik det parkeres i Stikkveien er det ikke fremkommelig for brannvesenets store biler på det glatte føret dersom noe skulle skje.

– Vi ber derfor beboere og andre som parkerer i området om å flytte på sine biler slik at vi kan komme frem. Om dette ikke blir gjort, må vi gå til det skritt å kontakte parkeringskontor og politi og be om å få fjernet biler.

Brannvesenets melding på Facebook mandagskveld.

På Polarbase har den kraftige vinden revet av taket på en lagerhall. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Del dette: