Hammerfestingen

Fortsetter søket tirsdag:

– Bruker ROV-undervannsrobot og drone

Havarikommisjonen kommer til Gamvik i dag

Det har vært utfordrende å søke med båt i området Reidar Nilsen (innfelt) er savnet. Tirsdag er ROV-undervannsrobot tatt i bruk, og man flyr med drone i områder hvor letemannskaper og helikopter ikke har kommet til, opplyser politiet. Foto: 330-skvadronen/privat

Mandagens søk etter den savnede Reidar Nilsen (74) førte ikke fram. Tirsdagsmorgen tok politiet i bruk ROV-undervannsrobot og en drone i området der sjarken «Peik» har forlist. I dag kommer også Statens Havarikommisjon til Gamvik.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2022 kl 12:17

Annonse
Annonse
Annonse

- Vi søker nå under havoverflaten i det samme område der den omkomne ble funnet søndag. På bakgrunn av strømforhold, funn av gjenstander har vi definert et område for søk med ROV-undervannsrobot, opplyser jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen.

I tillegg varsler politiet tirsdag at det vil bli satt inn en drone for å søke i områder som var utilgjengelig for mannskapene under strandsøket mandag, og som heller lot seg søke i med helikopter.

Gjort en rekke funn

Han forteller at det mandag ble gjort et oppfattende strandsøk i området fra Sandvikodden til Kvalvika. Samt helikoptersøk fra Sandfjord til Omgang.

- Det er gjort en rekke funn av gjenstander i en omkrets av om lag 200 meter fra der båten ble funnet, sier stabssjefen.

Han sier at redningsvester, overlevingsdrakter og redningsflåte fra båten er funnet og fremstår som ubrukt.

Havarikommisjonen kommer

– Utover det ønsker vi ikke å gå i detaljer om hva som er funnet, påpeker stabssjef Hansen.

Statens Havarikommisjon ankommer i dag Gamvik og vil starte med sine undersøkelser av forliset.