Publisert: torsdag 16. januar 2020 Klokken: 22:58

Consto kjøper Hammerfest Entreprenør AS

Hammerfest Entreprenør blir en del av Consto-konsernet, går det fram av en pressemelding sendt ut av selskapet.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
bej@hammerfestingen.no


Consto Nord har signert kontrakt med Veidekke Entreprenør AS om kjøp av 100 prosent av aksjene i Hammerfest Entreprenør AS.
Hammerfest Entreprenør fortsetter under eget navn, og blir et datterselskap av Consto Nord. Daglig leder Rolf Johnny Nilsen skal fortsatt lede virksomheten, går det fram av pressemeldingen.

Det opplyses at ljøpet av Hammerfest Entreprenør er et strategisk grep for Consto, som gjennom dette selskapet vil befeste sin posisjon i et marked i vekst.

Les også (åpen artikkel): Melkøya peker seg ut som billigste alternativ for ilandføring av mer gass

– Har en sterk posisjon

– Hammerfest Entreprenør har en sterk posisjon i lokalmiljøet og besitter kunnskap om lokale forhold og markedet. For oss er dette egenskaper Consto legger stor vekt på, sier daglig leder i Consto Nord, Erlend Danielsen i skrivet.

Consto er i dag det eneste entreprenørselskapet på byggsiden som er landsdekkende.

– Kjøpet manifesterer vår styrke som en landsdekkende entreprenør med lokal tilhørighet, kompetanse og kapasitet, sier administrerende direktør i Consto-konsernet, Hans Kristian Seterlund.

Etablert i 2003 og kjøpt opp i 2012

Hammerfest Entreprenør ble etablert i 2003 som en forlengelse av Byggmesteren Nord AS, og høsten 2012 kjøpte Veidekke selskapet.

Selskapet har 27 ansatte og er i dag ledende i Hammerfest-regionen. Selskapet skal fortsatt ha Hammerfest-regionen som sitt hovedmarkedsområde.

– Hammerfest Entreprenør er en meget solid bedrift med dyktige og motiverte medarbeidere. Vi har hatt et veldig godt samarbeid og god lønnsomhet siden vi kjøpte bedriften i 2012, skriver konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.

Her takker han også Rolf Johnny Nilsen og de ansatte for verdiene de har skapt, og ønsker dem lykke til videre under nytt eirskap.

Ved skolestart i 2017 overleverte Rolf Johnny Nilsen og hans ansatte hos Hammerfest Entreprenør den nye skolen i Baksalen til kommunen. Nå takkes dem av sine gamle eier for verdiene de har skapt, og ønskes lykke til videre med Consto som ny eier. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Consto Nord er et datterselskap i det landsdekkende bygg- og anleggskonsernet Consto. Constos datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet.

Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har over 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor i Norge er i Tromsø, hovedkontor i Sverige er i Karlstad.

ANNONSE

Husk også å få med deg hva vi skriver om i ukens avis:

Hvis du ikke finner avisa i kiosken eller butikken der du bor. Fortvil ikke. For du kan også lese vår avis digitalt på hammerfestingen.no eller https://hammerfestingen.buyandread.com (dersom du ønsker e-avis i pdf-format).

Del dette: