Hammerfestingen

Vår mest leste sak i 2021:

Karin fant nye søsken i Hammerfest

Tok DNA-test hos Myheritage

Dette bildet er fra det første møtet Karin Eidissen (nummer to fra venstre) fikk med sine nyoppdagede søsken i Hammerfest. Fra venstre: Tore Løkke, Karin Eidissen, Lars Gunnar Løkke, Lene Løkke og Laila Johansen. Foto: Privat

Ved hjelp av DNA-testen fant Karin Eidissen fram til søskenflokken som hun ikke visste at hun hadde i Hammerfest, og akkurat denne historien ble vår mest leste artikkel i vår nettavis i fjor med over 34.000 visninger.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2022 kl 11:07

Annonse
Annonse
Annonse

I mars publiserte vi saken om Bjerkvik-kvinnen som hadde blitt nysgjerrig på slekta si. Allerede som barn hadde hun blitt fortalt på skolen at hennes far ikke var hennes ekte far, men dette ble avfeid.

I godt voksen alder ble hun mer og mer mistenksom på at noe hadde blitt holdt skjult for henne, og DNA-testen på Myheritage avslørte at antakelsene var riktig. For testen viste at hun ikke var i slekt med noen av de på faren side som hadde tatt DNA-test.

– Alle var åpenhjertige

Det betydde at hun hadde en annen far, og med god hjelp ledet sporene etter hennes biologiske far til Hammerfest og Løkke-søsknene her, som viste seg å være hennes halvsøsken.

Eidissen fortalte til lokalavisa Hammerfestingen at hun sendte melding til Lene Løkke og forklarte situasjonen. Både Lene Løkke og mange av hennes allerede fem søsken var positive til å ta DNA-test, og den ukjente søsteren i Bjerkvik ble tatt i mot av sine nye søsken i Hammerfest med både glede og åpenhet.

– Lene, Tore, Lars og Laila. Ja alle var så åpenhjertige. Det var en selvfølge for de å ta testen for å få svar, fortalte Karin Eidissen.

Artikkelen kan du lese her: Fikk ny søster i Bjerkvik

Den savnede heter Abdullahi Dayib Mohamud, og er 21 år gammel. Er opprinnelig fra Somalia, men har vært bosatt i Hammerfest siden 2011. Foto: Politiet

Sporløst forsvunnet

Lokalavisas andre mest leste sak i 2021 er om Abdullahi Dayib Mohamud (21) som har forsvunnet sporløst. Han ble meldt savnet 5. januar i fjor av sin familie. Den saken har hatt 9.639 visninger på Hammerfestingen.no.

Først gikk politiet ut med at han var sist observert lillejulaften i 2020, men dette var feil. De siste sikre observasjonene er fredag 18. desember ca. klokken 12.00 på et offentlig kontor, og lokken 14.00 i minibanken på Nissensenteret.

– Etter dette har politiet ingen sikre observasjoner av ham, sa etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen til lokalavisa Hammerfestingen.

Artikkelen kan du lese her: Går ut med navn og bilde

De to F-16-flyene lagde et spektakulært flyshow over Hammerfest, og dette ble siste gang byen fikk besøk av F-16 som nå blir erstattet. Foto: Håvard Nordgård

F-16 showet nummer tre

Rett før jul kom to F-16 jagerfly over byen, og holdt et uventet show for alle de som var heldige å få det med seg. Flyene skjøt ut varmebluss, eller «flares» som det kalles, og fløy rundt byen i lav høyde.

De snurret rundt og gjorde flere triks, før de til slutt skjøt fart over havnebassenget og steg brått. Lokalavisa Hammerfestingen laget to artikler, begge med videoer som fanget det uanmeldte flyshowet over byen. Og den ene saken med video ble raskt årets tredje mestleste sak med 6.466 visninger.

Saken og F16-filmene finner du her: Plutselig var de bare her

Les også: Hadde lysshow utenfor byen

En artikkel om digitale valgkort på mobiltelefonen i forkant av stortingsvalget i fjorhøst, er fjerde sak på vår visningsstatistikk for 2021.

Den saken finner du her: De fleste får digitale valgkort i år

Tankbilen havnet inn på gårdstunet, og lå på siden ikke langt fra fjøset til en familie i Repparfjord. Foto: Robert Wilhelmsen

Tankbil som veltet

Nummer fem på vår visningsstatistikk er en av våre flere artikler om tankbilen som veltet på Riksvei 94 i Repparfjord i januar i fjor.

Sjåføren satt en stund fastklemt, og redningsmannskapene jobbet lenge med å få tømt den veltede tankbilen for brannfarlig væske.

Den saken finner du her: Tankbil har veltet på Rv. 94

Artiklene som følger etter er om koronasituasjonen i Hammerfest, om smittetall som steg, nye koronatilfeller og fra smitteutbruddet mai.

På lista over våre ti leste artikler på nett er også artikler om den tragiske scooterulykken i Snefjord i april i fjord hvor Ellen Marie Stavdal (56) omkom.

Les også: Kvinne døde etter scooterulykke