Publisert: onsdag 1. juli 2020 Klokken: 09:57

Debatt: – Det er rart

Det er rart å sitte og høre på NRK om båtfolket i sør som hele sommeren får god service av redningsskøyter, – og høre om sommerturister, båt og hyttefolk som har gode veier og god kollektivtransport og service.

I Finnmark har våre fylkespolitikere vært mest opptatt av å tilrettelegge god båtforbindelse til steder som har god veiforbindelse. De vil, i mine øyne, helst ødelegge flere av våre rutetilbud, og da spesielt båtforbindelser til Finnmarks øyer. Ja det er et tankekors i disse tider, når vi nå blir gjort oppmerksom på fylkeskommunens underskuddsbudsjett i Finnmark.

Kollektivtransporten på våre veier har også lidd lenge nå, med kunstige stopp for å gjøre reisen mest mulig ubehagelig og lang, spesielt for oss som bor i fylket.

Strekningen mellom Skaidi og Leirbotnvatn er ikke merket på Snelandias kart, den ble navnløs i 2016, da det meste ble rotet til av samferdselsavdelingen i Finnmark, med Geir Ove Bakken i spissen. De største hyttefeltene, så som Bjørnlia, Fossen og Aisaroaivi, ble da ei hodepine for buss-sjåførene, som ikke ante hva de skulle ta for turen. Det sier vel det meste om hvor lite fylkets samferdselsavdeling brydde seg om folk som tok bussen på denne strekningen, i tillegg til å tjene penger.

I dag har samferdselsavdelingen ordnet det så flott for oss reisende og sjåfører, vi har fått «soner». Vi må bare skrive inn sone 2 på denne ruta, så går alt så bra. Det er en trist utvikling i vårt store flotte fylke, – stedsnavnene kan vel bare glemmes heretter?

Skrevet av,
Inger Elisabeth Nilsen

Debatt

Du kan nå skrive og sende til oss leserinnlegg direkte fra vår nettside Hammerfestingen.no/debatt, men du kan selvsagt fortsatt sende til post@hammerfestingen.no. Legg gjerne ved et bilde.

Husk at innlegget kan ikke være lengre enn 3000 tegn inkludert mellomrom.  Vi forbeholder oss også retten til å redigere innlegg.

Del dette: