Debatt: En politisk styrt nedleggelse

Inger Elisabeth Nilsen skriver i dette innlegget om hvordan hun mener Marianne Hauklands forsvar av nedleggelsen av Finnmarkssykehuset er en politisk styrt nedleggelse.

Jeg ser «Finnmarks» representant på Stortinget, Marianne Haukland, Alta Høyre, i FD 4. mars, står fram og forsvarer nedleggelse av Finnmarkssykehuset. Hun kaller det «en politisk styrt utvikling». Det skulle nok heller ha stått «en politisk styrt nedleggelse», noe annet er det ikke, uansett hvor mange fine ord hun bruker, og som egentlig ikke sier noe annet enn at hun vil legge ned Finnmarkssykehuset.

Etter som jeg har hørt stod kamelsluking og hestehandlere i kø, da KrF skulle innlemmes i regjeringen. Forslaget om nedleggelse kom i løpet av de vel 14 dagene på Granavolden Gjæstgiveri. Og det uten å ha vært i kontakt med HelseNord, UNN eller Finnmarkssykehuset på forhånd, ja dette stinker. Dette er bakromsforhandlinger på sitt verste, og nok et hån mot Finnmark.

Om det var Høyre ved Marianne Haukland, som tok opp temaet og hadde det som ultimatum, er ikke godt å si. Jeg har forsøkt å få vite hvilket parti som tar æren, da det er viktig å vite før neste valg. Det simpleste her er at forslaget om nedleggelse kom som «lyn fra klar himmel», ingen viste noe. HelseNord, UNN og Finnmarkssykehuset har uttalt seg nå i etterkant, og er klart imot, da det kan gå ut over pasientene, og UNN har mer enn nok fra før.

Hvilke politikere som ikke kjenner Finnmarkssykehuset kan være med på nedleggelse? Hvordan klarer dere å se dere selv i øynene etter en slik «forhandling»? Men det her står i kjent stil til løgnen om desentralisert sykepleierutdanning, som vår forsknings- og høyere utdanningsminister stod og uttalte seg om på NRK i Alta i slutten av januar, da hun påstod at oppstart i Alta var den første i Finnmark. Desentralisert sykepleie har vi hatt i 28 år.

Jeg trodde at politikere som Finnmark valgte inn på tinget, ville stå på for Finnmark. Dette er ikke bare trist, jeg blir ganske forbanna når jeg tenker på det. Det er kanskje å ta hardt i, men jeg vil si til vår regjering og spesielt Finnmarks politikere; legges Finnmarkssykehuset ned er dette nok et stort svik mot Finnmarks befolkning.

Å kneble Finnmark, legge ned fylket, ta fra oss arbeidsplasser, og i tillegg fortelle oss at Finnmark ikke er i stand til å ha Finnmarkssykehuset, vi er ikke god nok, vi må legges under UNN, ja det er Høyreregjeringens siste hilsen til oss som bor her. Høyre, FrP, Venstre og KrF sjonglerte godt på Granavolden, er det mer å fjerne herfra?

Hvordan kan Marianne Haukland for Høyre, påstå at ved å legge ned Finnmarkssykehuset, legge ned et godt fungerende helseforetak, legge ned arbeidsplasser i Finnmark, så vil vi få et enda bedre helsetilbud? Mener vedkommende at hun er mer istand til å vite hva som er best for Finnmarks befolkning, enn UNN, HelseNord og Finnmarkssykehuset?

Jeg vil foreslå for Høyreregjeringen å ta med yatzy-terninger til neste samarbeidsforhandling, bruk dem. Da har kanskje det norske folk en liten sjanse.

Av

Inger Elisabeth Nilsen

Debatt:

Du kan nå skrive og sende til oss leserinnlegg direkte fra vår nettside Hammerfestingen.no/debatt, men du kan selvsagt fortsatt sende til post@hammerfestingen.no.

Legg gjerne ved et bilde. Husk at innlegget kan ikke være lengre enn 3000 tegn inkludert mellomrom.  Vi forbeholder oss også retten til å redigere innlegg.

Hammerfestingen arbeider etter Vær-Varsom plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med ansvarlig redaktør.

Del dette: