Publisert: onsdag 6. november 2019 Klokken: 09:59

Debatt: No går det mot jul

Og butikkene har fått inn mye nytt og spennende, jeg har fått mange julegaveideer. Denne tiden liker jeg, det går mot mørketid og vinter, og vi koser oss inne med levende lys, god mat og litt godt i glasset – julebrus altså.

Det er nå vi skal handle lokalt, vi har mange flotte butikker i Hammerfest. Og dersom vi ikke vet hva vi skal kjøpe til disse i slekta som har alt, så kjøper vi gavekort: Hammerfest-kortet, gavekort på AKS, gavekort på polet eller en annen butikk, eller kanskje et abonnement på Hammerfestingen. Det er også flotte gaver å få. Vi har mange muligheter, og vi trenger slettes ikke å reise ut av kommunen for å finne gaver til store og små – bare ta en tur i byens butikker og se.

Jeg hører av og til folk klage, godt voksne grinebitere som alltid finner noe galt med prisen eller  servicen ikke er bra nok, de har fått bedre service i Tromsø, i Alta, eller var det kanskje i Lakselv engang? Jeg leste forresten for et par år siden, om en som skulle bygge seg garasje her. Han satt opp en oversikt over alt han trengte, og sendte rundt til flere byggefirma i fylket, store som små, og ba om pristilbud. De to rimeligste tilbudene fikk han i Hammerfest.

Det er i Hammerfest våre ungdommer får sommerjobb. Er det noen som tror at nett-butikker eller forretninger i andre kommuner vil sponse barne- og ungdomsidretten her? Byens barn og ungdom er vår framtid, det er klart vi skal handle klokt og lokalt.

Hammerfest er en flott by, en god by å bo i, og jeg synes vi alle har en plikt til å være med på å gjøre den enda bedre. Jeg tror ikke jeg har møtt en eneste uvillig butikkansatt,    stort sett bare hyggelige og hjelpsomme folk.

Om det er noen som føler seg tråkket på tærne her, så er det med vilje. Folk får selvsagt handle hvor de vil, men vi bør kanskje tenke oss om, for hva heter det; skal vi ha butikker også i morgen, må vi handle der i dag.

Hammerfest skal være en blomstrende by – også i vinterhalvåret.

Av Inger Elisabeth Nilsen

Debatt

Du kan nå skrive og sende til oss leserinnlegg direkte fra vår nettside Hammerfestingen.no/debatt, men du kan selvsagt fortsatt sende til post@hammerfestingen.no. Legg gjerne ved et bilde.

Husk at innlegget kan ikke være lengre enn 3000 tegn inkludert mellomrom.  Vi forbeholder oss også retten til å redigere innlegg.

ANNONSE

Del dette: