Publisert: onsdag 29. juli 2020 Klokken: 09:59

Debatt: Takk NRK

Tusen takk NRK, ved konst. distriktsredaktør Robin Mortensen, for kjapt svart i Sagat den 24.07. I flere år har jeg lurt på NRKs prioriteringene her i Finnmark, særlig da jeg så nedleggelsen av hovedkontoret i Vadsø, som så ble bygd opp i Alta. Det ble lovet «gull og grønne skoger» for hele Finnmark, men det er vel mest gråstein vi litt unna hovedkontoret har fått.

Etter som jeg har forstått, går vel de fleste av NRKs journalister i Finnmark, rundt i Alta kommune. Jeg vet fra tidligere at flere enn meg har klaget på dårlig dekning av Finnmark. Var ikke kongen og dronningen på et lite sted her, hvor NRK valgte å ikke være til stede? En annen gang da LNG anlegget i Hammerfest fylte ti år og 3 taubåter ble døpt i Hammerfest den samme dag, hørte vi ingen ting om dette i NRK. Den viktigste nyheten den dagen var opplysning om tiden for et demonstrasjonstog i Alta.

At Finnmarks befolkning forventer noe mer enn reportasjer fra et sted man ikke bor på, er vel ikke så rart. At de fleste etter hvert gir opp å bry seg, er vel heller ikke så rart. Men vi er flere som forventer noe mer av vår lokalradio/TV, enn det vi blir servert i dag.

Jeg har tidligere bemerket den skjeve fordelingen av innslag/reportasjer, og har da fått beskjed at folk må sende inn forslag til NRK. Det høres jo veldig flott ut. Men blir det noe av det? Når NRK ikke klarer å få med seg nedleggelse av grunnstein til nytt Vest Finnmark sykehus, fordi de heller måtte prioritere vårflommen i Altaelva hele den dagen, hva sier det om utstyr og journalister i Finnmark? Hvem bestemte at innslaget med Altas ordfører ved Altaelva var det viktigste hele den dagen? Har NRK problemer med å være to steder på samme dag? Hvor var Hammerfest sine to journalister?

Når det gjelder disse fem Hammerfestdagan, så er det ennå ubegripelig at ikke NRK kunne lage et eneste innslag for Nordnytt. Det sier vel noe om den skjevfordelingen av både
journalister og prioriteringer her i Finnmark. Jeg ser også at noen reportasjer må man nærmest sitte å gjette seg til hvor er ifra, – det er vel unødvendig?

Fra i år ble vi Troms og Finnmark, og da bør det vel også bli noen flere forandringer i NRK, særlig da sparekniven har vært brukt som unnskyldning for både nedbemanning i NRK og sammenslåingen av fylkene. To hovedkontor er vel strengt tatt unødvendig, la Tromsø spille platene og samordne reportasjer. Journaliststillingene i Alta kan med fordel prioriteres ut til Finnmarks små NRK kontorer.

Det er godt og betryggende å høre at NRK ikke boikotter Hammerfest. Kjempefint – da ser jeg fram til mange hyggelige innslag fra Hammerfest på Nordnytt.

Skrevet av,
Inger Elisabeth Nilsen

Debatt

Du kan nå skrive og sende til oss leserinnlegg direkte fra vår nettside Hammerfestingen.no/debatt, men du kan selvsagt fortsatt sende til post@hammerfestingen.no. Legg gjerne ved et bilde.

Husk at innlegget kan ikke være lengre enn 3000 tegn inkludert mellomrom.  Vi forbeholder oss også retten til å redigere innlegg.

Del dette: