Publisert: onsdag 20. mai 2020 Klokken: 09:58

Debatt: Vil selge skole i Neverfjord

Et flertall i Kvalsund kommunestyre nedla Neverfjord oppvekstsenter i 2014, og det er ennå ikke lagt ut for salg.

Da et flertall i Kvalsund kommunestyre bestemte seg for å legge ned Neverfjord oppvekstsenter, bestemte de seg samtidig for å bygge et nytt oppvekstsenter i Kvalsund sentrum. Planene for det nye oppvekstsentret er kommet langt, og det fokuseres på det nye sentret i den nye storkommunen Hammerfest. Men hvorfor er ikke Neverfjord nedlagte oppvekstsenter lagt til salgs for lengst?

Det er vanskelig å forstå seg på kommunal eiendomsforvaltning, fordi det skiller seg mye ut fra privat forvaltning av eiendommer. De fleste private selger unna når ting ikke brukes mere, og før tidens tann har nådd å forringe markedsverdien.

Det typiske for kommunal eiendomsforvaltning er at man har for mange bygg, og det går lang tid før man selger unna noen av de byggene som er overflødige. Det typiske ved tomme kommune eiendommer er at de lider under dårlig vedlikehold og at de forfaller fort. Markedsverdien faller fort på eiendommer som står tomme og ikke blir brukt.

Neverfjord nedlagte oppvekstsenter er atter et eksempel på slett kommunal eiendomsforvaltning. Kvalsund kommunestyre som la sentret ned i 2014, kunne også ha bestemt seg for å legge senteret ut for salg. 6 år seinere eier Kvalsund og Hammerfest fortsatt sentret. Det skjer mye forfall på 6 år…

Neverfjord nedlagte oppvekstsenter har flere muligheter til å komme i drift igjen, hvis det legges ut for salg. Sentret har veiforbindelse og ligger for så vidt både sentralt og landlig til ved sjøen i Neverfjord og Kvalsund/Vargsund. Sentret har mange bruksområder som for eksempel et fremtidig leirsenter, et fremtidig turistfiske/overnattingssenter, en fremtidig privat barnehage, et fremtidig «Bed and breakfast», et fremtidig nordlys-turisme senter, osv, osv… Dette er bare noen av mine ideer for stedet.

Undertegnede ønsker å løfte frem en politisk diskusjon for salg av Neverfjord nedlagte oppvekstsenter, fordi sentret fortsatt har stor bruksverdi. Avisa Hammerfestingen tok ikke med mine argumenter i avisinnlegget i denne ukas avis, da jeg ønsket å drøfte fremskyndelse av salg av sentret i forbindelse med gjennomgangen av fremtidig bruk av kommunale bygg. Det var kun motargumentene som ble sitert i avisa. Derfor var dette innlegget nødvendig.

Skrevet av,
Turid Lien, Hammerfest KrF

Debatt

Du kan nå skrive og sende til oss leserinnlegg direkte fra vår nettside Hammerfestingen.no/debatt, men du kan selvsagt fortsatt sende til post@hammerfestingen.no. Legg gjerne ved et bilde.

Husk at innlegget kan ikke være lengre enn 3000 tegn inkludert mellomrom.  Vi forbeholder oss også retten til å redigere innlegg.

Del dette: