Hammerfestingen

Starter i ny jobb i Alta:

– Det blir veldig rart

Evelyn Johnsen skal prøve seg i ny jobb på Alta Museum. Foto: Linn Marit Hermansen

Avdelingsleder på Gjenreisningsmuseet, Evelyn Johnsen, skal etter tre og et halvt år i Hammerfest vende tilbake til hjembyen Alta.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Nå skal Johnsen prøve seg som seksjonsleder for bergkunst og verdensarv på Alta Museum.

– Det blir veldig spennende. Jeg er jo arkeolog, men jeg har gått veien til mer ledelse både på utdanning og erfaring. Jeg synes det er veldig spennende å være med å utvikle både team og kulturminner, hvordan man kan bruke kulturminner og hvordan man kan få det relevant for befolkningen, forteller hun.

Urban by

Hun har trivdes godt i jobben i Hammerfest.

– Det blir veldig rart å dra. Jeg har blitt veldig glad i Hammerfest. Jeg er jo fra Alta opprinnelig, så jeg kjenner jo Hammerfest godt fra før av. Det er en veldig fin by å bo i, med et urbant sentrum og mye kulturliv. Så det blir rart å dra herfra, sier Johnsen.

Hun blir likevel ikke å forsvinne helt fra Hammerfest.

– Samboeren min skal pendle hit I forbindelse med jobb, så vi kommer nok til å være her en del, sier hun.

Dyktige medarbeidere

De har ikke funnet noen til å overta jobben etter henne, men søknadsfristen går ikke ut før 15.august.

– Det er veldig mye spennende som skjer her, og det er utrolig dyktige medarbeidere her. Jeg har stor tro på at den som overtar kommer til å gjøre en god jobb, sier Johnsen.

Gamle Mårøy

Hun husker godt da hun startet å jobbe her.

– Da ble jeg med en gang kastet inn i en utstillingsjobb på Gamle Mårøy. Det var veldig spennende å få bli kjent med både båten og gjengen med ildsjeler som jobber der. Det inspirerte meg veldig i forhold til det engasjementet man kan skape når det kommer til kulturminner. Gamle Mårøy er jo et flytende kulturminne, sier Johnsen.

Hun skryter av jobben de frivillige på Gamle Mårøy gjør.

– Det å skape en lokal identitet og tilhørighet til et kulturminne på den måten de har klart er veldig spesielt. Og jeg håper jo at man også kan klare det i forhold til andre ting også. Kanskje gjennom den kulturminneplanen som kommunen nå skal utarbeide.

Nøkkelord