Publisert: onsdag 8. mai 2019 Klokken: 14:57

Debatt: – Det selvoppdagede geni

Truls Olufsen-Mehus markedsfører seg som ordførerkandidat for Krf og vil overta som ny ordfører etter kommunevalget i Hammerfest.

Av Tom Mortensen, Hammerfest

Truls Olufsen-Mehus mener at Arbeiderpartiet frykter hans kandidatur som den sterkeste konkurrent. Det får meg til å tenke på president Darwin P Erlandsen i Dusteforbundet, som i et foredrag snakket om flere typer genier, den vanlige geni (genius vulgaris) som omfatter folk som da Vinci og Einstein, som alle erkjenner var genier og det selvoppdagede geni (genius egocenratsus). Som han sier: »en hvilken som helst idiot kan nemlig oppdage at han er geni når andre forteller han det, men bare den virkelig geniale er i stand til å oppdage det selv».

Truls innser sikkert selv at Krf neppe kan få flertall alene i kommunestyret, men regner nok med at regjeringskameratene, Høyre og Frp vil stemme på han. De sitter jo sammen i regjering, basert på den bibelske veileder om at «den som har, skal gis og han skal ha overflod, men den som ikke har, fra han skal det endog tas fra» (Matteus 13.12). Men selv da må stemmetallene for den borgerlige blokk, mangedobles.

Det må derfor et mirakel til, men troen på mirakler står jo sterkt i Krf, slik som i Bryllupet i Kanaan, da Jesus forvandlet vann til vin. Egentlig burde vel Krf ønske at det motsatte skjedde, ut fra egen alkoholpolitikk.

Truls klager på at Arbeiderpartiet tar avgjørelser innenfor lukkede rom. Ja, det er riktig at det holdes gruppemøte foran alle kommunestyremøter og i viktige saker også medlemsmøter. Bare på denne måten kan vi opprettholde en levende partiorganisasjon. Dette forhindrer ikke at man kan samarbeide i kommunestyret. Fra mitt ståsted utenfor kommunestyret, synes jeg Arbeiderpartiet har vært flink til samarbeid med alle partier i kommunen, blant annet gjennom tverrpolitiske grupper innenfor sykehussak og bompenger. Denne samarbeidsviljen har ført til at Hammerfest Arbeiderparti står sterkt også innenfor fylkespartilag, fylkesting og den nye regionen Troms og Finnmark i motsetning til de fleste partier i Hammerfest.

Til slutt vil jeg beklage overfor Olufsen-Mehus denne lett usaklige og harselerende tone. For alt jeg vet, kan han godt være et slikt politisk geni som vil føre til et politisk skifte i Hammerfest til fordel for de borgerlige. Han bør imidlertid være forsiktig med å bli oppfattet som en oppblåst ballong, som blant annet har fristet meg til å finne frem stoppenålen.

Debatt:

Du kan nå skrive og sende til oss leserinnlegg direkte fra vår nettside Hammerfestingen.no/debatt, men du kan selvsagt fortsatt sende til post@hammerfestingen.no. Legg gjerne ved et bilde.

Husk at innlegget kan ikke være lengre enn 3000 tegn inkludert mellomrom.  Vi forbeholder oss også retten til å redigere innlegg.

ANNONSE

Del dette: