Hammerfestingen

Koronarestriksjonene rammer oss:

– Dette vurderer beredskapsledelsen

Kino og planlagte arrangementer på Arktisk kultursenter de neste to ukene er blant spørsmålene som beredskapsledelsen må avklare. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Spørsmål som enda ikke er avklart, men som vurderes er om de nye koronainstrammingene får betydning for kino og arrangementer på AKS, Bootleg, kulturskolen, samt kommunens svømme- og idrettshaller m.m.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2021 kl 14:30

Annonse
Annonse
Annonse

– Vi har beredskapsmøte klokken 14.00, og påfølgende pressekonferanse klokken 16.00 hvor vi går ut med hvordan de nye innstrammingene vil berøre oss her i Hammerfest, forteller rådmann Leif Vidar Olsen hos Hammerfest kommune.

Regjeringen la fram sine anbefalinger søndagskveld. Her anbefales vi å ikke gå på besøk til hverandre, og utestedene får ikke lov til å skjenke alkohol de neste to ukene.

Stenger svømme- og idrettshaller

Rådmannen forteller at her i Hammerfest vil det bli foreslått for beredskapsledelsen at gymsaler, svømmehaller og idrettshaller skal stenges for fritidsaktiviter.

– Når det gjelder våre ansatte vil vi anbefale at det ikke foretas tjenestereiser. Nødvendige rettet mot svake brukere må kunne gjennomføres, men utsettes hvis det er mulig, sier rådmann Leif Vidar Olsen.

Rådmann Leif Vidar Olsen henviser til pressekonferansen klokken 16.00 om hva som blir besluttet i beredskapsledelsen mandag. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Kommunen innfører også mulighetene for hjemmekontor for de som kan benytte seg av det, men dette må vurderes av hver avdeling og avklares med sine arbeidsledere.

– Det som kanskje er litt vanskelig er reglene som kom for hele landet for private sammenkomster og arrangement, sier rådmann Leif Vidar Olsen.

Disse reglene sier:

*Maksimalt fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes.

*Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert. (Nytt)

*De fleste av disse arrangementene vil uansett ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses.

Ikke avklart enda

– Det som ikke er avklart enda, og som vi må diskutere i beredskapsledelsen er hva dette betyr for AKS, Bootleg og kulturskolen, sier rådmann Leif Vidar Olsen.

Man tar i reglene høyde for 200 personer i fastmonterte seter, men sier i siste setning likevel at «de fleste av disse arrangementene vil uansett ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses».

Følger man dette 100 prosent til punkt og prikke kan dette føre til stengt kinosal og avlyste arrangementer igjen hos Arktisk kultursenter, bekrefter han.

– Nå tar vi alle en dugnadsjobb. Det har kommet og kommer mange tilbake fra reiser de har vært på rundt omkring, og de tilfellene vi har hatt til nå her hos oss er folk som har kommet reisende hit, sier rådmann Leif Vidar Olsen, men henviser til pressekonferansen klokken 16.00 om hva som blir besluttet.

Rød nivå på skolene

Utdanningsdirektoratet har mandag varslet at alle skoler skal gå over på rødt nivå. Det vil si at elevene vil få strenge kohortregler i skolehverdagen.

Nøkkelord