Hammerfestingen

Debatt:

– Et turbulent 2021

Tore Nærland forteller i dette debattinnlegget at han er evig takknemlig til ambulanse- og sykehuspersonell for deres innsats. Foto: Bike for Peace

I slutten av mars ble jeg alvorlig syk grunnet Corona virus. Etter fire dager ringte lege Kåre Jonasmo, en venn som bor i fra Tønsberg.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2022 kl 00:24

Annonse
Annonse
Annonse

■ I slutten av mars ble jeg alvorlig syk grunnet Corona virus. Etter fire dager ringte lege Kåre Jonasmo, en venn som bor i fra Tønsberg.

■ – ”Jeg hører du har dårlig pust og mangler matlyst. Du må ringe lege!” Snart kom ambulanse fra Nærbø og kjørte meg til Universitetssykehusets I Stavanger. På vei inn fikk jeg oksygen I bilen. På sykehuset fikk jeg også intravenøs. Etter 18 timer ble jeg utskrevet og kjørt hjem I ambulanse til karantene. Jeg er evig takknemlig til ambulanse- og sykehuspersonell for deres innsats.

■ Corona-angrepet ga lang ettervirkning med stivhet i muskulaturen. Jeg er ikke helt I form enda.

■ Likevel klarte vi sommeren 2021 å organisere sykkelturer i Norge og i Sveits, men jeg klarte ikke lange etapper. Bike for Peace ga ut 7 bøker I 2021 med god hjelp av Heidi Reisvold og Roy-Even Slettvik, begge fra Stavanger samt Daimy Delgado Avila from Mexico.

■ I november 2021 giftet jeg meg med Chotika Kruawan fra Thailand. Hun planla å besøke meg 6 uker I 2020, men ble Corona-fast i Norge et halt år. Deretter måtte hun vente 14 måneder hjemme før hun kunne returnere til Norge.

■ Hun har fire års universitets-utdannelse og kom tilbake til Norge på turistvisum. Vi giftet oss, dermed fikk hun oppholdstillatelse. Men arbeidstillatelse får hun ikke like lett. Det kreves egen søknad og et gebyr på 10500 kr. Den 23. desember ringte jeg til UDI. De svarte at det kan ta ti måneder før søkende behandles.

■ Jeg er synshemmed og med i et par styrer. Derfor trenger jeg lese- og skrivehjelp. NAV lønner hjelp 40 timer pr. måned. Jeg har søkt etter hjelp både i lokale og i sosiale medier, men uten resultat. Det kan være at pandemien skremmer folk fra å jobbe i andres hjem.

■ Siden juni 2021 har jeg sendt UDI dokumenter på min økonomiske situasjon og at jeg kan garantere for hennes opphold. Det er demoraliserende å være I Norge uten å ha lov til å arbeide. Jeg er ikke optimistisk for 2022, men skulle ønske UDI kunne gi henne arbeidstillatelse innen 1. februar så hun kan hjelpe meg å organisere turer verden over.