Hammerfestingen

Dette klager vi på:

Feil på gatelys og skittent vann

Strandveien: – Ikke hatt gatelys på over et år

Kommunen skriver på sin nettside at de reparerer feil med gatelys fortløpende, men i Strandveien i Rypefjord har en klager skrevet at de har vært uten lys i over et år. Foto: Illustrasjonsfoto: Fredrik Sandstrand

En gjenganger om høsten som folk i Hammerfest plages med er feil på gatelys rundt om i kommunen, viser klagene som har kommet på kommunens nettside «nabolaget»

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2021 kl 10:31

Annonse
Annonse
Annonse

Gjengangeren om høsten er feil på gatelys, men kommunen har også fått meldinger om skittent drikkevann i boligfeltet Bekkeli i Rypefjord.

Tirsdag har det kommet melding om feil på gatelys i Salsgata, mandag i Svarthammeren i Rypefjord og i Storfjellveien på Fuglenes, mens det er meldt om at en luke er åpen på et gatelys i William Johansens vei på Prærien.

Trær og busker

I Kløverveien skal det visstok være overvekst av trær og busker rundt et gatelys, og gatelys virker ikke på Fjellplatået.

Videre ser vi ut fra klagene kommunen har fått at det mangler gatelys i Solbakken, og i Strandveien utenfor 15, 17 og 19 skal det visstnok ikke ha vært gatelys på over et år.

Også i Brensvikveien i gamle Kvalsund skal veilys være slukket, det samme i Skarvfjordhamn på Sørøya, i Blinken, på Forsølveien, Soltunet, Hamnegata, Storgata og i Kvalsundveien. Eldste av disse sakene er ni dager og er merket fortsatt under behandling.

Får mange tilbakemeldinger

For snart to uker siden ble det meldt om at det ikke er lys på halve fotballbanen og ikke vann i garderober og dusjer i Breidablikkhallen, man savner gatelys på Hofsethbakken i Kvalsund, det er ikke lys i lykt utenfor Godværstunet 1 på Prærien, og det er mørkt i gatelys på fylkesvei 8028 i Kvalsund.

Hammerfest kommune skriver selv på Facebook at om høsten får de inn mange klager på gatelys som ikke virker, og at det jobbes med å kartlegge behovet for vedlikehold på alle gatelys kommunen.

– Defekte gatelys vil bli reparert fortløpende, loves det, og har du gatelys i nabolaget som ikke virker så kan du også melde fra og følge med på status på kommunens nettside: https://hammerfest.kommune.no/nabolaget/#/overview