Hammerfestingen

Kom et spørsmål fra innbyggerne:

Fikk spørsmål om hindringer på fortau

Det første spørsmålet til spørretimen i kommunestyret kom fra Pål Blix Johansen. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Ordfører Marianne Sivertsen Næss er klar på at spørsmålsstiller selv må møte eller delta digitalt, men valgte torsdag å slippe første spørsmålsstiller til uten at vedkommende var tilstede i kommmunestyret.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Den første som hadde fått med seg at innbyggerne nå kan stille spørsmål i kommunestyret er Pål Blix Johansen, som tok opp problemet med hindringer på fortau.

– Det er uttallige salgsbukker plassert rundt omkring i byen. Enkelte står til og med på eller veldig nærme ledestripa på fortauet. Dette gjør det særdeles vanskelig for blinde og svaksynte å bevege seg rundt i Hammerfest. Hvorfor blir det ikke gjort noe med dette vedvarende problemet, spør Pål Blix Johansen, og legger til at det kunne vært en oppgave for parkeringsvaktene å minne butikk- og gårdeierne på at dette ikke er tillatt.

– Jeg kan som ordfører si at jeg vil forsøke å finne ut hva som kan være en praktisk løsning, sa ordfører Marianne Sivertsen Næss.

Rådmann Leif Vidar Olsen hadde ikke fått tilsendt spørsmålet, men ønsket å svare på spørsmålet fra Pål Blix Johansen på slutten av kommunestyremøtet.

– Dersom systemet fungerer skal spørsmålene som sendes inn gå til formannskapssekretæren, meg og rådmannen. Så får vi spørsmålene slik at vi kan forberede hvem som svare, og hvordan følge det opp i spørretimen, sa ordfører Marianne Sivertsen Næss.