Hammerfestingen

Influensavaksinen har kommet:

Folk i risikogruppa er prioritert

Reseptarfarmasøytene Mona Nilsen og Adele Gaup er godt i gang med å selge årets influensavaksiner. Foto: Elisabeth Muotka Johnsen

Årets influensavaksine er ankommet apotekene. Nytt i år er at personer i risikogruppa for covid-19 er prioritert.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Ett av de to apotekene i byen har begynt å selge de 50 doserne de har fått av årets vaksine. Fungerende daglig leder Mona Nilsen, Apotek1, sier at det vil komme inn flere doser ut over høsten.

Vaksigrip

Årets vaksine har navnet Vaksigrip og Folkehelseinstituttet (FHI) har bestilt inn 1,2 millioner doser til bruk i målgruppene. Med målgruppene menes innbyggere i risikogruppa for covid-19 og helsearbeidere.

I tillegg har FHI bestilt hundre tusen doser av en kraftigere vaksine, Fluad, som vil bli gitt til de aller svakeste gruppene i desember. Denne er strengt prioritert i rekkefølge: beboere over 65 på institusjon, personer på venteliste til slik plass og hjemmeboende over 80 år som har hjelpebehov.

Alle som befinner seg i risikogruppen bes ta vaksine i år. For å bestille vaksine bes du ta kontakt med fastlege på telefon for å få resept, samt bestille time for å få satt sprøyten.

Ikke effekt mot covid-19

Nb: Vi gjør leserne oppmerksomme på at Vaksigrip ikke har noen effekt mot covid-19 . Influensa vaksinennevnes kun i sammenheng med covid-19 av FHI fordi FHI ønsker å redusere årets sesonginfluensa på grunn av covidsmitte-situasjonen.