Publisert: torsdag 10. september 2020 Klokken: 15:48

– Forberedt på å bosette 42 flyktninger fra Moria

Formannskapet vil si klart og tydelig fra at vi har kapasitet og komptanse for å kunne ta mot flere flyktninger til Hammerfest.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
bej@hammerfestingen.no

Under formannskapsmøte torsdag har man vedtatt å komme med følgende uttalelse:

«Den voldsomme brannen i og rundt Moria-leiren, har medført at det meste av flyktninge- og migrantleiren er ødelagt. Brannen er en katastrofe for de sårbare menneskene som bor der.

Hammerfest kommune er en av rundt 100 norske kommuner som har sagt klart og tydelig ifra, at vi har både kapasitet og kompetanse til å ta imot flere flyktninger.

Formannskapet i Hammerfest ber regjeringen øke antall flyktninger fra Moria som Norge skal ta imot fra Morialeiren. Vi står ovenfor en humanitær krise, og Norge bør ta imot flere enn de 50 fra Moria som regjeringen nå har åpnet for.

Hammerfest kommune er forberedt på å bosette inntil 42 flyktninger i 2020, og har så langt i år bare bosatt 2. Vi har både kapasitet og kompetanse til å bosette flere, og ønsker å stille opp for de som nå må evakueres fra Hellas. Vi ser positivt på å ta imot 30 personer både enslige, mindreårige asylsøkere, jf. vedtak av 20/5, i tillegg til barnefamilier.

Formannskapet i Hammerfest forutsetter at statlig finansiering følger med.»

Ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) har i ettermiddag sendt ut uttalelsen til mediene. Foto: Elisabeth Johnsen

Annonse:

FrP og KrF stemte mot.

Del dette: