Fra mandag kan du stemme for eller mot sammenslåing av Troms og Finnmark

Kommuneadvokat Cathrine Leistad (f.v), Marte Steinnes og Britt-Jorunn Sjøtun Holmgren på Servicekontoret i Hammerfest kommune tar imot stemmesedlene fra mandag. Foto: Hammerfest kommune

Fra mandag 7. til 14. mai skal finnmarkingene si sin mening om sammenslåingen av Finnmark og Troms. I Hammerfest er det kommuneadvokat Cathrine Leistad som har ansvaret for gjennomføringen.

 

– Fylkeskommunen ser det som viktig å la befolkningen få si sin mening om denne prosessen, og da er det viktig for oss i kommunen å hjelpe til med å gjennomføre dette, sier kommuneadvokaten i en pressemelding.

Her forklares det at du kan stemme enten på rådhuset eller elektronisk på nettsiden  www.finnmark2018.no.

– Den elektroniske stemmegivingen er åpen fra mandag 7. mai kl. 10 fram til mandag 14. mai kl. 21. Om du vil avgi stemme fysisk her på rådhuset, så kan du gjøre det på Servicekontoret mandag 7. – fredag 11. mai kl. 08 – 15:30. På selve valgdagen 14. mai, kan du stemme i kommunestyresalen fra kl. 09 – 20.

Alle som står i valgmantallet for Hammerfest kan stemme på rådhuset, og alle som står i valgmanntallet for hele Finnmark kan stemme elektronisk.

– Men vil du stemme fysisk, må du altså stemme i din hjemkommune. Om du er i tvil om du står i valgmanntallet, så ligger det ute til offentlig ettersyn på rådhuset og flere steder i kommunen, påpeker hun.

Abonner på Hammerfestingen. Så enkelt bestiller du abonnement på nett.

Del dette: