Har funnet feilen og strømmen er tilbake i Rypefjord

Etter at deler av Rypefjord ble uten strøm måtte montørene ut og sjekke høyspentmaster ved Jansvannet. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Etter strømbruddet, som varte i et par timer i kveld i deler av Rypefjord, er strømmen nå kommet tilbake. Her ser du noen bilder tatt i kveld.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

I en SMS til abonnenter varslet Hammerfest Energi etter ca. en times brudd at det var feil i høyspent nett mot Rypefjord, at feilsøking pågikk og at strømbruddet kunne vare til ut på natten. Men strømmen kom altså tilbake rundt klokken 22.15.

Annonse:

Annonse: Disse bruktbilene finner du hos Hammerfest Auto i Rypefjord (Bil & Bo).

På sosiale medier kunne man lese at det var observert et grønt lys i Storsvingen, og at det deretter spruta gnister fra høyspentledninger ved Jansvannet i forbindelse med strømbruddet. En stund senere var to montører fra Hammerfest Energi på plass, og som gikk og sjekket linja på stedet.

Området fra Storsvingen og Rørvikaområde var uten strøm. Da ble det fyr i ovnen og levende lys i stedet. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Også deler av Baksalen var uten strøm en periode, men de fikk strømmen tilbake før Rypefjord.

Administrerende direktør Jon Eirik Holst hos Hammerfest Energi opplyste tidligere i kveld til iFinnmark at feilen trolig skyldes problematikk med at salt blåses opp på høyspentanlegget, og at observasjoner av lysglimt bekrefter denne teorien.

– Når det blåser som nå, skaper salting overslag mellom komponentene i anlegget, forklarte han til avisen.

Det var bare deler av Rypefjord som ble uten strøm i kveld. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Del dette: