Hvem går videre til den skandinaviske finalen?

Syv lag fra Kvalsund skole og Breilia skole kjemper lørdag om gjeve priser og en plass i den skandinaviske finalen.

De syv lagene som skal kjempe om gjeve priser, og aller gjevest å gå videre til den skandinaviske finalen, er Water Legends, Team Big Maskin, Waterfall Young Lego Friends, Raindrops, Aquadrone, Waterbot og Tsunami. Elever fra Kvalsund skole og Breilia skole.

Førstkommende lørdag går den regionale finalen i verdens største kunnskapskonkurranse for barn og unge av stabelen i Hammerfest. Totalt er det syv lokale lag fra ulike skoler og organisasjoner som skal kjempe om gjeve priser hvor sammenlagtvinneren går videre til den skandinaviske finalen senere i år.

Se video fra FIRST LEGO League i fjor her

Det alle lagene drømmer om er å vinne en plass i den skandinaviske finalen FIRST LEGO League, som er verdens største kunnskapskonkurranse. Under finalen på Breilia skole lørdag vil blant annet regionens beste forskere, markedsførere og robotbyggere kåres.

Dette er en kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Hele 315 norske lag deltar i de regionale turneringene som arrangeres i 19 ulike byer i Norge. Årets oppdrag heter Hydro Dynamics og handler om å forbedre måter mennesker finner, transporterer, bruker eller kvitter seg med vann på. Løsningen demonstreres blant annet med selvbygde lego-roboter.

– Lagene fra Hammerfest har lagt ned mange arbeidstimer både på skolen og fritiden for å delta i den regionale finalen. Vi gleder oss til å se hvordan disse kloke hodene har brukt teknologi og forskning for å finne en løsning på et aktuelt problem, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Annonse:

 

 

Del dette: