Her gikk det ad undas med den svenske leiebilen

Engel­skman­nen forsøk­te å kjøre om bord på hur­tigru­ta før heisen var kom­met opp. Slik endte det da MS “Nord­norge” lå til kai i Ham­mer­fest mandag.

Det var ikke fritt for action da MS “Nord­norge” lå inne i Ham­mer­fest mandag. En engel­skmann forsøk­te å kjøre om bord før heisen rakk å komme opp. Litt senere måtte en ambu­lanse rykke ut og hente en sveit­sisk tur­ist, som fikk ille­befinnende på kaia.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN/ bej@hammerfestingen.no

For engel­skman­nen var det trolig hell i uhell at heisen ikke var helt nede, og var trolig på vei opp da engel­skman­nen kom kjørende over kan­ten. Bom­men er øde­lagt, og mannskapet hadde ikke rukket å sette opp ei kje­gle med stopp­skilt, da den uheldige engel­skman­nen kom.

Les mer i ukens avis: Kjørte om bord med et brak

For­di heisen ikke var helt nede ble bakhju­lene hen­gende på ram­p­en. Om heisen hadde vært nede ville det ført til et langt høyere fall ned til bildekket. Bilen fikk seg et trøkk i fron­ten, og det lak ut kjølevæske da mannskapet fikk den på land.

Engel­skman­nen vir­ket å være noe fortvilet da han senere satt i den svenske leiebilen og ven­tet. Foto: Bjørn Egil Jakob­sen

Ferien for den engelske fam­i­lien i den svenske leiebilen tok heldigvis ikke brått slutt i Ham­mer­fest. Da hur­tigru­ta var fer­dig lastet fikk fam­i­lien med seg den skadde bilen om bord, og fer­den deres går videre mot Trom­sø.

Bom­men til hur­tigru­ta er i ustand, og en kje­gle med stopp­skilt skal hin­dre bil­er å kjøre om bord når heisen er nede.

Men dra­maet på kaia tok ikke slutt. En eldre sveit­sisk dame fikk et ille­befinnende på kaia. Hun og med­pas­sas­jer­er som kom til for å hjelpe henne pratet kun tysk, og måtte få bis­tand fra en tolk hos Ham­mer­fest Tur­ist for å skaffe leg­e­hjelp. Hun ble etter kort tid hen­tet av ambu­lanse og frak­tet til Ham­mer­fest syke­hus.

Den syke kvin­nen og med­pas­sas­jerene kunne bare snakke tysk, og fikk hjelp fra en tolk hos Ham­mer­fest Tur­ist.

Det ble litt action på kaia da MS “Nord­norge” var innom Ham­mer­fest mandag.

 

[quads id=“1”]

Del dette: