Her gikk det ad undas med den svenske leiebilen

Engelskmannen forsøkte å kjøre om bord på hurtigruta før heisen var kommet opp. Slik endte det da MS «Nordnorge» lå til kai i Hammerfest mandag.

Det var ikke fritt for action da MS «Nordnorge» lå inne i Hammerfest mandag. En engelskmann forsøkte å kjøre om bord før heisen rakk å komme opp. Litt senere måtte en ambulanse rykke ut og hente en sveitsisk turist, som fikk illebefinnende på kaia.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN/ bej@ny.hammerfestingen.no

For engelskmannen var det trolig hell i uhell at heisen ikke var helt nede, og var trolig på vei opp da engelskmannen kom kjørende over kanten. Bommen er ødelagt, og mannskapet hadde ikke rukket å sette opp ei kjegle med stoppskilt, da den uheldige engelskmannen kom.

Les mer i ukens avis: Kjørte om bord med et brak

Fordi heisen ikke var helt nede ble bakhjulene hengende på rampen. Om heisen hadde vært nede ville det ført til et langt høyere fall ned til bildekket. Bilen fikk seg et trøkk i fronten, og det lak ut kjølevæske da mannskapet fikk den på land.

Engelskmannen virket å være noe fortvilet da han senere satt i den svenske leiebilen og ventet. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Ferien for den engelske familien i den svenske leiebilen tok heldigvis ikke brått slutt i Hammerfest. Da hurtigruta var ferdig lastet fikk familien med seg den skadde bilen om bord, og ferden deres går videre mot Tromsø.

Bommen til hurtigruta er i ustand, og en kjegle med stoppskilt skal hindre biler å kjøre om bord når heisen er nede.

Men dramaet på kaia tok ikke slutt. En eldre sveitsisk dame fikk et illebefinnende på kaia. Hun og medpassasjerer som kom til for å hjelpe henne pratet kun tysk, og måtte få bistand fra en tolk hos Hammerfest Turist for å skaffe legehjelp. Hun ble etter kort tid hentet av ambulanse og fraktet til Hammerfest sykehus.

Den syke kvinnen og medpassasjerene kunne bare snakke tysk, og fikk hjelp fra en tolk hos Hammerfest Turist.

Det ble litt action på kaia da MS «Nordnorge» var innom Hammerfest mandag.

 

[quads id=»1″]

Del dette: