Hammerfestingen

Simon gleder seg til å spille på hjemmebane:

– Tror ikke vi er helt som alle andre band

Simon Stenvoll Pedersen forteller at når Moillrock har stått på scenen i Hammerfest skal de ta seg en pause for å jobbe med nytt materiale. Foto: Kenneth Paulsen

Det har vært en hektisk musikksommer for hammerfesting Simon Stenvoll Pedersen. Som trommeslager for både Moillrock og Agnete har han tilbragt mye tid på scenen den siste måneden.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Nå skal han snart spille i Hammerfest under Hammerfestival, og det gleder Stenvoll Pedersen seg veldig til.

– Det er et par år siden sist vi spilte i Hammerfest, så dette blir bra. Jeg vet at resten av bandet også gleder seg, sier han.

Ti år med Moillrock

Selv har han vært trommeslager for Moillrock de siste ti årene.

– Men de har i alle fall holdt på i femten år, sier Stenvoll Pedersen.

Han føler folk begynner å få opp øynene for musikken deres.

– Det synes jeg er kult. Det viser jo at vi gjør noe riktig, sier trommeslageren.

Simon Stenvoll Pedersen gleder seg til å spille i Hammerfest igjen. Foto: Privat

Uhøytidelig

– Når dere har holdt på såpass lenge, hva er det som driver dere?

– Vi gjør det kun fordi vi synes det er artig, og ikke for å tjene masse penger. Jeg tror kanskje det er grunnen til at vi har holdt på så lenge. Vi holder ikke tilbake på energien, og løper mye rundt på scenen og gir av oss selv. Vi tar ikke oss selv så høytidelig, og jeg tror ikke vi er helt som alle andre band. Jeg tror og det er en av grunnene til at folk liker oss, sier Stenvoll Pedersen.

Jobber med nye låter

Fredag 13. august spiller Moillrock i Hammerfest, men etter det er planen å ta en liten pause fra spillinga for å jobbe med nytt materiale.

– Vi holder på å skrive litt nytt, men det har ikke vært så lett å kunne møtes for å gjøre dette både på grunn av korona og at to i bandet har blitt foreldre. Derfor tenker vi det kan være greit å ta en liten pause nå etter konserten i Hammerfest, sier Stenvoll Pedersen.

Han mener det kan være på tide med litt nye låter.

– Det er greit med litt nytt slik at vi ikke bare spiller det samme hele tiden. Nå skal vi få jobba litt med musikken så vi har den klar til neste års konsertsommer, sier han.

Simon Stenvoll Pedersen setter stor pris på at foreldrene lot han følge trommedrømmen allerede fra ung alder. Foto: Privat

Støtte fra foreldrene

Interessen for trommer har han hatt fra ung alder.

– Det første bildet av meg med trommer er fra da jeg var kanskje fire år gammel på loftet hos bestemor. Så har det bare blitt mer og mer siden den gang, forteller Stenvoll Pedersen som nå har rukket å bli 29 år gammel.

Han har fått mye støtte hjemmefra, til tross for at trommer kanskje ikke er det instrumentet de fleste foreldre vil ha inn i hjemmet.

– Mamma og pappa pleide å gå seg en god tur når jeg skulle øve, så fikk jeg spilt i en times tid, forteller han.

Og Stenvoll Pedersen setter pris på at ikke foreldrene heller ville at han skulle bytte ut trommene med for eksempel en litt mindre bråkete gitar.

– Jeg har vært heldig der. Det er mange som må bytte til et annet instrument for å kunne øve hjemme. Jeg setter stor pris på at jeg slapp det, sier han.

Foreldrene har sett han spille mange ganger, sist under Kokelv Live i juli.

Trommeslager Simon Stenvoll Pedersen og vokalist Simen Fosse i Moillrock tok bilde sammen med Magdalena Herborg Vaseli etter familiekonserten i Kokelv. Foto: Linn Marit Hermansen

Mange konserter i sommer

Når han ikke er på scenen jobber Stenvoll Pedersen på en barneskole i Oslo.

– Både barneskole og trommer er jo ekstremt mye bråk, humrer han.

Som trommeslager både for Agnete og Moillrock har det blitt en del konserter denne sommeren.

– Jeg tror det ble 10-11 konserter i juli. På Bugøynes nå nylig spilte jeg tre konserter på en dag. Det var tungt å gå på jobb på mandag da for å si det sånn, sier han og legger til at det er gøy og givende selv om det er slitsomt.