Hammerfestingen

Kokkelinja er berget:

– Godt de tok til fornuft

Daniel Solem (17), Vigdis Berge, Martine Henriksen (18) og Odd Terje Henriksen fortvilte da de fikk høre at det nok en gang var snakk om å legge ned kokkelinja ved Hammerfest VGS. I dag kom beskjeden om at linja består. Foto: Linn Marit Hermansen

Både elever, lærere, næringsliv og kommune har vært frustrerte over fylkeskommunens forslag om nedleggelse av flere linjer ved Hammerfest videregående skole. I dag ble det klart at linjene får bestå, med unntak av Salg, service og reiseliv.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Har du fått med deg godnyhetene, spør Vigdis Berge når avisa Hammerfestingen tar kontakt for å få en kommentar.

Berge er lærer ved kokkelinja og var en av de mange som ikke var fornøyd da det kom forslag om å legge ned linja.

Les også: Fortviler over kuttforslag

Optimistiske

Hun er fornøyd med fylkesrådets avgjørelse.

– Det er godt de tok til fornuft når det gjelder restaurant og matfag, men jeg stiller meg undrende til hva de tenker med salg og service hvor det også utdannes folk som byen vår har behov for, sier Berge.

Nå skal jobben med rekruttering til kokkelinja fortsettes.

– Nå er det bare å jobbe steinhardt, for vi må ha syv på hver av linjene. Vi er optimistiske og ser at det stiger jevnt og trutt, sier hun.

Fylkesordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) er glad det løste seg for flere av linjene ved Hammerfest VGS. Foto: Fredrik Sandstrand

– Yes!

– Hva var din første reaksjon da du fikk nyheten?

– Det første jeg tenkte var «Yes!». Jeg ble kjempeglad selvfølgelig, også tenkte jeg at det er godt å se at de har tatt signalene til alle de som har vært imot at det skal legges ned. Både opplæringskontoret, kommunen og alle bedriftene som elevene våre er utplassert hos og senere skal ut i lære hos, sier Berge.

Nå håper hun det ikke kommer et slikt forslag på nytt.

– Jeg håper det roer seg så vi får det stabilt. Det er ikke godt for søkertallene når det hele tiden kommer slike forslag.

Hun har blitt oppsøkt av folk på gata som også har vist sin bekymring og støtte.

– Det er tydelig at folk har vært opptatt av dette, og det kjenner jeg er veldig godt, sier Berge.

Gode innspill

Fylkesordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) er også glad det har løst seg for linjene.

– Det er ei linje som det etterspørres kompetanse på, så det er positivt. Det er bra at fylkesråden og fylkesrådet lytter. Jeg mener jo at man har en krevende økonomi, og da er man nødt til å kutte. Jeg føler fylkesrådet har landet saken ganske bra, sier Bech.

Han vil også takke for innspillene som har kommet inn.

– Jeg for min del vil takke Terje Wikstrøm, Hammerfest matforum og næringslivet for konstruktive innspill i prosessen til fylkesrådet. Nå må næringa sammen med skolen og fylket jobbe aktivt slik at man får søkere til linjene, sier han.