Hammerfestingen

Renoveringen og ombyggingen av Reindalen skole er godt i gang. Foto: Robert Wilhelmsen

Godt i gang med renoveringen av Reindalen skole

Renoveringen og ombyggingen av Reindalen skole er godt i gang, og Håkon Rønbeck, prosjektsjef i kommunen forteller at så langt går alt etter planen.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2020 kl 13:38

Annonse
Annonse
Annonse

Det er altafirmaet Nord Norsk Bygg som står for arbeidet.

– De har tidligere bygget Håja barnehage og senteret i Idrettsveien for oss, og vi har vært veldig fornøyde. Som jeg vet skal alt være i rute så langt, sier Rønbeck.

Altafirmaet har holdt på hele sommeren.

– Planen er at de skal gjøre ferdig de to første byggene sånn at vi skal unngå å måtte flytte elevene i første til fjerde trinn i brakker. Derfor har vi valgt løsningen med å kjøre intensivdrift fram mot skolestart, forklarer Rønbeck.

Håkon Rønbeck forteller at alt så langt går etter planen med renoveringen. Foto: Privat

Buss til Baksalen

Mens de yngste elevene får bli på Reindalen i byggeperioden, skal de eldste bli sendt med buss til gamle Baksalen skole hvor det er ordnet så elevene skal ha det bra i skoletiden.

– Resten av området blir gjerdet inne, så jobbes det der til vinteren, også får de yngste være på skolen.

– Kjempespennende

Rektor ved Reindalen skole, Ingvild Aase, synes det er en spennende prosess.

– Det er kjempespennende. Jeg har vært oppe med jevne mellomrom, og sist jeg var der oppe var i alle fall mitt kontor borte. Det er veldig spesielt, og vi er veldig glade for at det skjer noe nå, sier Aase.

Rektor Ingvild Aase er glad renoveringen og ombyggingen av Reindalen skole nå er i gang. – Det blir spennende å se hvordan det er når alt er klart, sier hun. Foto: Jonathan Jæger

Gammel skole

Aase opplyser at de var ferdige med å flytte ut alt til skoleslutt.

– Vi har jo folk som har jobbet der siden skolen var ny, og for dem er det kjemperart å se at bygget rives. Samtidig som de nok tenker at endelig er det i gang, så er det nok sikkert litt vemodig og, sier hun.

Skolen ble oppført tidlig på 80-tallet.

– Dette var på høy tid. Jeg tror dette kommer til å bli bra når alt bare står klart, så dette gleder vi oss veldig til alle sammen, sier Aase.

Reindalen skole vil blant annet få et helt nytt bibliotek når alt er klart til skolestart 2021. Foto: Illustrasjon: Hammerfest kommune