Gratis dans på AKS

Det høres for godt ut til å være sant, men arbeidsvisningen på AKS neste onsdag er gratis.
Det høres for godt ut til å være sant, men arbeidsvisningen på AKS neste onsdag er gratis.

Fem residenskunstnere jobber i dansestudio på AKS med tematikken Klimautfordringer, og onsdag 25. april inviterer de til gratis arbeidsvisning der.

– «I love Holocene» heter prosjektet og referer til Holocene som er den nåværende klimatiden vi lever i. Den omfatter bl.a. den nåværende mellomistiden, forklarer produsent Nanna Berntsen hos Dansearena nord. Holocene kjennetegnes av jevne, milde temperaturer over store deler av kloden, og kunstnerne er redde for, og opptatte av klimaendringer og vil gjerne at Holocene skal vare så lenge som mulig.

Er fra Sverige

– Danserne skal også ha noe undervisning på Kulturskolen i samarbeid med Trine Fjellstad mens de er her, forteller Berntsen. Residenskunstnerne som besøker Hammerfest er fra ulike steder i Sverige, men alle bor i Stockholm, og jobber med et spennende prosjekt som tar for seg klimautfordringer. De blir ledet av koreograf Emilie Enlund, som er i Hammerfest fra 15. april til 29. april.

Åpen arbeidsvisning

– Onsdag 25. april klokka 19.00 har dem en åpen arbeidsvisning i studioet til Solveig Leinan Hermo på AKS. Visningen varer en liten time og passer både for barn og voksne, sier hun. Hun gjør oppmerksom på at det vil bli snakket litt på svensk, og eventuelt engelsk i forbindelse med visningen. – Det er bare å komme opp til studioet på AKS. Visninga er helt gratis for alle som vil, lokker produsent Nanna Berntsen. .

Hammerfestingen arbeider etter Vær-Varsom plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med ansvarlig redaktør.

Del dette: