Hammerfestingen

Årets kulturkommune kåres fredag:

Hammerfest er med i kampen

Fredag får vi vite på direkten om Hammerfest blir kåret til årets kulturkommune. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Vinneren kåres i direktesending fredag klokken 15.30.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2021 kl 11:47

Annonse
Annonse
Annonse

Norsk kulturforum deler i 2021 ut prisen Norges kulturkommune, og omtaler i år finalistene som fire sterke kulturkommuner og vinneren offentliggjøres fredag i samfunnsteltet under Arendalsuka.

Finalistene er slik Hammerfestingen har skrevet før, i alfabetisk rekkefølge: Bergen kommune, Hammerfest kommune, Kristiansund kommune og Ål kommune.

– Er stolt av

Fagleder Grethe Johannessen hos Hammerfest kommune reiser sørover til Arendal onsdag, og vil selvsagt være til stede når vinnerkommunen presenteres.

Hvordan det går for Hammerfest, tør hun ikke spå, men sier at hun tenker at det er fire sterke kommuner som kjemper om å få tittelen.

– Jeg er glad for at vi er nominert og på den måten fått satt Hammerfest på kartet. Bare det er jeg stolt av, og så håper jeg at vi går hele veien inn, sier Grethe Johannessen til lokalavis før hun reiser.

Fagansvarlig Grethe Johannessen er på vei sørover og vil være på plass i Arendal når vinnerkommunen annonseres fredag. Foto: Linn Marit Hermansen

Gjelder i to år

Juryen består av Kristin Ørmen Johnsen, leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Bjørn Arild Gram, leder i KS, og styreleder Tor Helge R. Moen i Norsk kulturforum.

– Prisen er en anerkjennelse av kommuner som jobber godt med hele bredden av kulturlivets utfordringer og muligheter, der både offentlige, frivillige og private aktører har sin plass og rolle i et helhetlig lokalt kulturliv, oppplyser Norsk kulturforum, som deler ut prisen annethvert å.

Derfor har vinnerkommunen tittelen i to år, og Hammerfest ligger altså an til å kunne bli årets kulturkommune i Norge.

Juryens begrunnelse:

Juryens begrunnelse for Hammerfest: «Kommunen er en nylig sammenslått kommune som ikke ennå har fått nytt planverk på plass.

Likevel har de en tydelig forankra satsing på eksisterende kulturinstitusjoner, i tillegg til flere nye satsingsområder. Det kan se ut som om utforminga av søknaden i seg selv har vært viktig for videre planer, og det er tydelig at det er lagt inn mye ressurser for å utarbeide disse.

Hammerfest legger også inn betydelig med ressurser både i egne tjenester og i form av tilskudd. Det satses på egen særegenhet, gjennom egen lysplan, mangfold og inkludering, arktisk senter og ikke minst et fokus på det samiske.»