Hammerfestingen

125-årsjubileum:

Hammerfest sanitetsforeningen inviterer til stafett

Hege Renee Åsand (innfelt) og Hammerfest sanitetsforeningen ønsker alle velkommen til å delta på Kløverstafett kommende onsdag og torsdag, med blant annet sosial sammenkomst i Kløverparken. Foto: Jonathan Jæger (Innfelt: Privat)

Hammerfest sanitetsforeningen deltar på en nasjonal stafett kalt Kløverstafetten. Denne stafetten markerer 125 års-jubileet for Norske kvinners sanitetsforeningen.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Stafetten er et lavterskeltilbud som baserer seg på at alle kan delta, og det vil være gåing, ikke løping eller jogging. Stafetten startet i Halden 1. mars og og avsluttes i Tromsø 24. - 26. september. Her skulle det vært landsstevne, men grunnet Covid-19 må det gjennomføres digitalt. Men før den tid kommer altså stafettpinnen til Hammerfest.

Flere arrangementer

Hege Renee Åsand i Hammerfest sanitetsforeningen informerer om at de mottar stafettpinnen fra Hasvik onsdag 15. september klokka 10 da den kommer med hurtigbåten. I anledning Hammerfests «etappe» har de planlagt flere arrangementer i byen.

Videre forteller hun at følgende turer er planlagt kommende onsdag:

11:30 Kløvertur til Storfjellet
14:00 Kløvertur fra Fuglenes til sentrum
16:00 Kløvertur til Tyven
17:45 Kløvertur fra Storsvingen langs Gammelveien til Kløverparken i sentrum

Fremme i Kløverparken rundt 18:30 blir det servert gratis mat og drikke.

Hege Renee Åsand håper så mange som mulig blir med på kløverturene. Foto: Privat

– Her blir vi å fyre i gang bålpanne, og det hvem som helst kan møte opp. Man trenger ikke å ha gått noen av turene for å komme til Kløverparken. Vi håper så mange som mulig kommer for vi blir å lage en film. Vi har fått Rino Engdal til å filme med drone, og ta bilder så de som møter opp må være forberedt på at de kan bli foreviget på film.

Kløverparken ligger rett over musikkpaviljongen.

– Værmeldingen ser ikke så verst ut

– Er det mange som har meldt sin interesse?

– Vi har opprettet arrangement på Facebook, men folk er ikke så flinke å si ja eller nei men vi har veldig lyst at det kommer så mange som mulig. Det er sikkert litt væravhenging hvor mange som deltar, og akkurat nå ser jo ikke værmeldingen så aller verst ut.

Skal man tro værmeldingen på Yr.no så blir det fint turvær kommende onsdag med lettskyet med muligheter for sol, nærmest vindstille og 7 grader.

– Det er ikke behov for noen påmelding, det er bare å møte opp. Det er jo utendørs og folk har blitt ganske flinke til å holde avstand.

Værmeldingen for Hammerfest onsdag 15. september. Foto: Skjermdump fra yr.no

Overrekkelse på Kvalsundbrua

– Vi er ikke bare gamle kjerringer i sanitetsforeningen. Vi har flere ungdommer og en av de yngre jentene, Nora Darell, skal på torsdag sykle stafettpinnen fra sentrum til Storsvingen hvor veteranmotorsykkelklubben står klar og frakter pinnen videre til Kvalsundsbrua rundt klokka 17.

Fremme ved Kvalsundbrua skal sanitetsforeningen bringe stafettpinnen til fots frem til midten av brua hvor Kvalsund tar overtar.

– Også her skal Rino filme med drone så vi håper så mange som mulig har mulighet til å bli med på denne overrekkelsen midt på Kvalsundbrua.

Fra Kvalsundbrua går turen til gapahuken, hvor Kvalsund sanitetsforeningen serverer kaffe, saft og kaker.