Hammerfestingen

Rykker ut på Facebook mot båtrutekutt:

– Har forståelse for fortvilelsen

– Det gjør vondt også for meg som ordfører. Vi har gjentatte ganger vært tydelig på at fylkeskommunen bør opprettholde antall anløp som i dag, og se på andre måter å kutte kostnadene på, skriver ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) i sitt Facebookinnlegg. Her var hun sammen med fylkesråd Kristina Hansen (Ap), Kurt Methi (Ap), Asbjørn Nilsen og Jørn Berg (t.v.) på nettopp SørøysundXpressen. Foto: Elisabeth Muotka Johnsen

Ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) skriver på sin Facebookside at Hammerfest kommune ikke er hørt i båtrutesaken.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

Lokalavisa Hammerfestingen skrev lørdagsmorgen om kuttene som innføres fra 3. mai, og at fylkeskommunen viser til Fylkesrådets behandling i saken om innsparingstiltak for kollektiv øst hvor det er vedtatt justeringer i rutetilbudet som iverksettes fra og med 3. mai 2021.

Les også: Nå skjer det mange har fryktet

– Skylder ofte på de andre

I et debattinnlegg i Hammerfestingen denne uken kritiserer Ove Brun Mathisen det rødgrønne politiske flertallet på fylkestinget, og skriver blant annet at for han er det «enda vanskeligere å forstå at Troms og Finnmark fylkeskommune styres av "distriktsvennlige" partiene Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV.»

– Klarer ikke partiene å ta vare på distriktene når de er i posisjon på fylket, hvordan skal de da ha troverdighet når de sier at de skal jobbe for distriktene bare de kommer på Stortinget? skrev Ove Brun Mathisen i sitt debattinnlegg.

Mest brukte hurtigbåtruta

På sin Facebookside viser ordfører Marianne Sivertsen Næss til at båtrutene nok en gang ble behandlet i formannskapet 14. april, og gjort vedtak å sende en uttale til fylkeskommunen hvor det blant annt vises til at SørøysundXpressen er den mest brukte hurtigbåtuta i Finnmak. Selv under Covid-19-pandemien.

I uttalelsen pekes det også på at båtruta er selve livsnerven for befolkningen, og at kommunikasjonstilbudet er meget viktig for bo- og blilyst i et fylke som er preget av fraflytting.

– Hammerfest kommune mener at det ikke er rom for kutt i hurtigbåttilbudet til stedene i distriktet, og at antall anløp må beholdes som i dag, heter det i uttalelsen fra formannskapet.

Det vises også til at kommunen i oktober i fjor kom med innspill til hvordan kuttene kunne gjennomføres på en mer skånsom måte, som man i tillegg mener kan gi positiv effekt på kommunikasjonstilbudet.

– Forstår fortvilelsen

I uttalelsen ber Hammerfest kommune om at innspillene vurderes på nytt, men Finnmark fylkeskommune har altså varslet at de nye båtrutene iverksettes 3. mai.

– Jeg har stor forståelse for den fortvilelsen alle våre innbyggere som er avhenig av et godt hurtigbåttilbud til våre veiløse samfunn nå kjenner på, skriver ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) på sin Facebookprofil.

Hun skriver også at hun forstår at folk mister både nattesøvn og trua på ei fremtid i våre distrikter.

– Det gjør vondt også for meg som ordfører. Vi har gjentatte ganger vært tydelig på at fylkeskommunen bør opprettholde antall anløp som i dag, og se på andre måter å kutte kostnadene på, skriver hun, men har altså ikke blitt hørt av sitt eget parti, Senterpartiet og SV på fylket.

Til slutt ber ordføreren også om at statlige myndigheter kommer på banen og ta ansvar for hva de stadige kuttene på rammen til fylkeskommunene fører til for distikts-Norge.