Hammerfestingen

Lyktes ikke å få ny julegatebelysning:

Må reparere og lappe på det gamle i år igjen

Lysene og pynten i julegata som vi kjenner til gjennom mange år i Hammerfest (her fra 2017), kommer også opp i år. Brannvesenet har lagt ned iherdige innsats med å reparere og lappe alle ødelagte lenker og lys, men næringsforeninga håper igjen på at man lykkes til neste år med å få noe helt nytt. Foto: Linn Marit Hermansen

Brannvesenet, som i en årrekke har hatt jobben med å henge opp julegatebelysning og julepynt over byens gater, har også i år måttet bruke mange timer på reparasjon og vedlikehold av den gamle pynten og lysene fra tidligere år.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2021 kl 18:55

Annonse
Annonse
Annonse

– Mange av dere var muligens fulle av forventning om at dette var året vår nye julegate skulle henges opp, men dessverre må vi erkjenne og si at vi ikke lyktes, skriver direktør Lars Bjørkli på næringsforeningens Facebookside dagen før julegateåpningen.

Fredag kveld er brannvesenet i ferd med å henge opp den gamle julegatepynten.

– Hatt sine beste år

Som Hammerfestingen skrev om torsdag i vår nettavis lages det også skøytebane og akebakke på Rådhusplassen, men selv om vi også i år får opp den gamle julegatepynten og lysene i bygatene, varsler næringsforeninga at det jobbes målrettet for å skaffe ny og helhetlig mørketidsbelysning til Hammerfest neste år.

– Det er ikke å legge skjul på at julegaten har hatt sine beste år, og at tiden er inne for et skifte, erkjenner direktør Lars Bjørkli, og som i innlegget sitt takker brannvesenet som har lagt ned et betydelig antall timer i reparasjon og vedlikehold.

Etter å ha lappet og reparert lenkene er brannvesenet i gang med å henge dem opp kvelden før julegateåpningen. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Helhetlig opplevelse

– År etter år henger dere opp julegaten for oss i Hammerfest Næringsforening. Dere er super, skriver direktør Lars Bjørkli, som er opptatt av og har tro på å få til et levende bysentrum.

– Derfor har vi arbeidet intensivt med å skape et aktivitetstilbud som gir en helhetlig opplevelse for hele byen. Skøytebanen og akebakken som nå lages er et samarbeid mellom flere parter, og noe vi håper medfører at flere tar turen til vårt fantastiske sentrum i adventstiden, skriver direktør Lars Bjørkli, og viser til at næringsforeningen er en forening hvor 180 bedrifter i Hammerfest og omegn er medlem.