Harry finner ikke nytt hus for erstatningssummen han fikk for sitt hus i Hammerfest

Harry Andersen utenfor huset i Fjellgata, som Statens vegvesen har gitt ham 1,4 millioner kroner i erstatning for.    Foto: Bjørn Egil Jakobsen

 

 

I over et år har Harry Andersen, som må vike for ny vei i Hammerfest, tapt budrunde etter budrunde. Nytt hus i Hammerfest har pensjonisten for lengst gitt opp, og nå planlegger han å flytte ut i bobilen. 

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN/ bej@ny.hammerfestingen.no

– Jeg har fått beskjed fra banken om at jeg er for gammel til å ta opp nytt huslån, sier Harry Andersen, som i fjor fikk utbetalt 1,4 millioner kroner for huset sitt, som ligger sentralt til i Fjellgata rett utenfor Hammerfest sentrum.

Etter flere år med nye veiplaner hengende over seg har Andersen ikke kunnet gjøre så mye med huset, og da Statens vegvesen åpnet for å kjøpe ut huseiere som blir berørt av veiplanene, fant Andersen ut at han ønsket å bli ferdig med dette.

Hadde forbud mot tiltak på eiendommen

I ettertid har han funnet ut på nett at Styret for miljø og utvikling i 2010 opphevet et midlertidig forbud mot tiltak på eiendommen. Noe som kom da Statens vegvesen allerede i 2007 la fram planene for ny vei med rundkjøringer og tunneler.

Da takst ble tatt i fjor ble den på 11.800 kroner per kvadratmeter, og det i en by hvor opp til det dobbelte ofte er mer vanlig.

Faksimile: Avisa Hammerfestingen 27. april 2016 (klikk på bilde for å se det større).

Les mer i vår papir- eller e-avis (pdf):
Klarer ikke å finne nytt hus for erstatningen han har fått utbetalt

– Her i Hammerfest har jeg ikke sjans å finne nytt hus, erkjenner pensjonisten, som forteller om tapte budrunder i Kvalsund, Lakselv, Nord-Troms, og helt sør til yttersiden av Harstad.

– Jeg måtte gi meg på 1,4 mill. kroner, sier han selv til avisa Hammerfestingen denne uka.

– Jeg har også sett på boliger i Øksfjord og Hasvik. Der er det litt billigere, men dit har jeg egentlig ikke lyst til å flytte, sier pensjonisten fra Hammerfest.

Vegvesenet overtar huset 1. juni

Innen 1. juni skal Statens vegvesen overta huset, og Andersen har bekreftet i en epost til statsetaten at han nok skal klare å komme seg ut fra huset på et eller annet vis innen fastsatt dato.

Faksimile: Avisa Hammerfestingen 29. juni 2016 (klikk på bilde for å se det større).

– Noen sier at jeg har meg selv å takke, og at jeg ikke hadde trengt å starte med det her. Men jeg så på min alder og tidsperspektiv, og da fant jeg ut at jeg vil ha min egen bolig før gamlehjemmet, sier Andersen, som i april i fjor sa i et intervju med avisa Hammerfestingen at det har vært slitsomme år å leve i uvisshet om hva som skal skje med huset.

Møter uenige huseiere i retten

– Jeg vil ha litt andre ting å ta meg av, men fortsatt lever jeg i en boble der alt dreier seg om hus og kjøp, sier Andersen, og legger til at dersom han hadde vært yngre så kan det hende at han ikke hadde gitt seg så lett på erstatningen.

– Slik situasjonen er nå ville et tap blitt direkte katastrofalt for meg, sier Andersen, som ikke tok sjansen på å bli sittende med sakskostnader dersom saken ble avgjort til hans disfavør i retten.

12. og 13. september møter Statens vegvesen og huseiere som har vært uenig i takstene i Hammerfest tingrett.

Statens vegvesen påpeker i ukens avis at de ikke har tvingt Andersen ut av huset, og forholder seg til at de har kjøpt det hos ham for 1,4 millioner kroner.

– Det er markedsverdien, altså taksten som er tatt som gjelder, sier Tom Eirik Malin hos Statens vegvesen, som forteller at noen av husene Statens vegvesen kjøper opp som følge av veiplanene skal leies ut til Hammerfest kommune fram til den nye veien skal realiseres.

 

Annonser:

http://finnress.no/

 

 

 

Del dette: