Her skal det bli klart til Hammerfestdagene

Lars Aude Arnesen (Jernteppet) og Odd Charles Karlsen (Hammerfest Næringsforening) begynner å få det meste klart til Hammerfestdagene. Foto Kristiane Mauno Krystad

Nytt kaidekke, promenade, og arbeiderne på Rådhusplassen jobber på spreng for å bli ferdig til teltet skal settes opp og Hammerfestdagene begynner. I år i en ny drakt og en del nye konsepter.

Av Kristiane Mauno Krystad/
Prosjektmedarbeider Hammerfest Næringsforening

Hammerfestdagene kan i år by på et variert og innholdsrikt program for store og små. Det hele starter lørdag 15. juli med Jentespranget, Arctic Open og åpningsshow i Teltet på Rådhusplassen.

Under åpningsshowet opptrer «I see Rivers» med Hammerfestjenta Gøril Nilsen, som en av frontfigurene. I tillegg møter du Skei & PT, kjent fra TV2-serien The Stream og særlig låten «Målløs». Videre treffer du Plumbo, det folkekjære rockebandet kjent for låter som «Møkkamann» og «En Siste Gang».

Åpningsshow er nytt i år

– Åpningsshowet er nytt i år og vi håper det kan være med på å skape mer liv og røre under Hammerfestdagene. Det er gledelig at Sandvolleyballturneringen Arctic Open gjør comeback i år, mens tradisjonelle aktiviteter som Jentespranget fortsetter, sier Lars Aude Arnesen, som er en initiativtakerne.

Det blir også mye god mat under Hammerfestdagene med både Europeisk Matmarked og egen Matfestival.

– Matfestivalen er et samarbeid mellom flere lokale serveringssteder og cateringselskap. Tradisjonen tro blir det gratis kake til alle på byens bursdag 17. juli. Det blir også kåring av «Årets bursdagskake», en konkurranse som alle kan delta i. I Teltet blir det åpen kafé alle dagene.

Ny profil i år

I år lanseres Hammerfestdagene med ny profil og nettside som er utarbeidet av Reklamehuset. Fokus i år har vært å få lokale aktører til å stille med aktiviteter. På programmet står Bomb Comp, VM i putekrig, guidet industritur, Tre Toppers tur, Hammerfest Open og mye annet moro, forteller Arnesen, og legger til at målet er at uka med Hammerfestdagene skal være den uka i året hvor folk reiser hjem til byen.

– Og de som bor her bare må bli hjemme, sier Arnesen. Han trekker også fram at Hammerfestdagene trenger frivillige, teltet trenger frivillige til vaktarbeid, rydding, bar, servering og rigging.

– Og i år blir det arrangert en egen fest for alle frivillige, og gratis dagspass til Teltet.

Annonse:

Annonse:

Del dette: