Hvor høyt skal vi bygge i Hammerfest sentrum?

– Dette er en plan for framtiden, sa plansjef Øyvind Sundquist da han presenterte disse planene nylig. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

– Hvis Arthur Buchardt (eiendomsutvikler i Tromsø) eller andre kommer hit og vil bygge hotell så kan vi si at så høyt kan du bygge, sa plansjef Øyvind Sundquist da han presenterte forslag med ulike scenarioer og opp til 13 etasjers høye bygg i framtidens Hammerfest.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

– Man kan godt bygge mindre, men ikke større. Det er ikke meldt om konkrete behov, men dette er en plan for framtiden, påpekte han i møte med politikerne i Styret for Miljø og Utvikling (MU) i forrige uke.

– Er et behov for dette, eller er det et statusprosjekt, spurte MU-politiker Jan Ekeland, og fikk til svar at dette er forslag det jobbes med og at det til syvende og sist er politikerne som avgjør.

I ukens avis finner du mer om forslagene i sentrumsplanen og høyhusstrategien som kommunens byplanleggere jobber med, og hvor man også har scenarioer med innbygging av Strandgata med tak over, glasshus de to byggene som Nissen-senteret holder til i, høyere bygg andre steder i sentrum, byggplaner i havna og mye mer.

Les mer i ukens avis:

Del dette: