Hundene må stå ute på dekk – kattene slapp inn

Hunden ble henvist til å være ute på dekk under overfarten fra Hammerfest til Sørøya, men inne i den varme salongen var det greit å ha med katter. Begge foto: Privat

Ikke alle slipper inn i den varme salongen. Hunder er forvist til dekk om bord på Boreals båter, og det er det ikke alle hunderaser som tåler.

Av Marius B. Staveli
mbs@ny.hammerfestingen.no

– Det kan være både vått og kaldt, og det går på helsa løs for hundene, sier matmor Hilde B. Olsen til avisa Hammerfestingen.

– Siden pelsdyr utgjør en reell helserisiko for mange med pelsdyrallergi, skal pelsdyr plasseres i bagasjeområdet, eller ute i egne bur. Unntaket er førerhunder og tjenestehunder, sier daglig leder Steinar J. Mathisen hos Boreal Sjø.

Boreal har ingen plikt til å ta med seg dyr på sine båter, men ifølge Mathisen er dette en service de tilbyr fordi mange passasjerer ønsker å ha med seg sine dyr på reise.

Hundeeier Hilde B. Olsen.

Olsen sier hun har forståelse for at folk har allergier, og påpeker at hun ikke mener at dyrene skal stå ute i salongen.

– Jeg mener bare at det burde være et eget rom med lys og varme, slik at man ikke risikerer hundens helse ved å ta den med seg på båten. Det er jo ikke særlig dyrevennlig å henvise dyr til å stå ute og fryse, sier hun.

Hun reagerer også på at det i praksis virker å være tillatt å ha med katter i bur inne i salongen. Selv har hun en puddel, som er en av de mest allergivennlige hunderasene som finnes, og sier:

Hunder må stå ute på dekk under overfarten til Sørøya, og fra Hammerfest går hurtigbåten først innom Akkarfjord. Illustrasjon: Google maps

– Jeg skulle ønske at både hunder og katter fikk være inne under overfarten.

Hun peker også på at man andre steder kan ha med seg hunden på flyet, bussen, trikk og tog.

– Det er merkelig at det skal være så mye strengere på båt, sier Olsen, men understreker at hun ikke lar seg frustrere av systemet eller de ansatte på båten.

– Det er jo ikke deres feil, men jeg skulle ønske Boreal la bedre tilrette for dyreeiere, sier hun.

Les mer i ukens avis på papir eller digitalt:

Du finner vår digitale versjon (pdf) her:
https://www.buyandread.com/pub.htm?pub=hammerfestingen

Del dette: