Hammerfestingen

Ble avlyst i fjor, men:

I år blir det barnefestival

I 2020 ble barnefestivalen avlyst på grunn av koronasituasjonen. I år kan Cecilie Wang fortelle at det blir festival. Foto: Linn Marit Hermansen

På grunn av koronasituasjonen så arrangørene av Seiland Barnefestival seg nødt til å avlyse fjorårets festival. Nå kommer de med en gladnyhet; – 11. juli blir det barnefestival, opplyser Cecilie Wang.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Så fremt ikke pandemien ødelegger igjen, så blir det festival i forbindelse med Hammerfest dagene, sier festivalleder Wang.

Festivalkomiteen har hatt styremøte, og kom der til enighet om at de krysser fingrene for at de skal få gjennomført en vellykket festival for både små og store.

– Fokuset med festivalen er selvfølgelig barna og det å bruke naturen rundt oss. Også skal vi pg prøve å få til noen «Farmen-konkurranser», forteller hun.

Lover ekstra flott festival

Det populære bamsesykehuset lover hun også at skal være med.

– Frykt ikke, har bamsen din blitt forkjølet, eller kanskje fått et hull i seg, ta den med til bamsedoktoren på festivalen, sier Wang.

Festivalen som ble avlyst i fjor skulle vært den tiende i rekka, og festivalarrangørene lovet da en overraskelse, og det kan se ut til at overraskelsen kanskje kommer i år i stedet.

– Vi lover en ekstra flott barnefestival i år. Det blir litt ekstra, men det kan vi ikke si noe om enda, lover Wang.

Randi H. Åsgård maler en sommerfugl i ansiktet til Magdalena Herborg Vaseli. Foto: Linn Marit Hermansen

Årets hammerfesting

Da Gunnar Olsen ble kåret til årets hammerfesting i fjor valgte han å gi 25.000 kroner til festivalen.

– Tidligere ansvarlig for festivalen, Randi H. Åsgård, er moren hans, og hun ble utrolig rørt og stolt av sønnen sin som valgte barnefestivalen. Jeg selv begynte å gråte. Det betyr mye for oss, sa Wang den gang,

Trenger frivillige

Nå leter de etter frivillige til å være med på festivalen.

– Unge og voksne fra 12 til 75 år er hjertelig velkommen til å være frivillig. Det er bare å sende melding til oss på Facebook eller på e-post til seilandbarnefestival@gmail.com. Jeg som festivalleder setter veldig pris på alle som er engasjerte av frivillige og de som sitter i styret, sier Wang.