Hammerfestingen

Vi har lave smittetall i Hammerfest, og:

– I hovedsak innreisesmitte til byen

– Smittetilfellene i Hammerfest varierer i dag fra en til 12-13 smittetilfeller daglig. Det vi ser ut av smitte- og isolasjonstall så holder de seg stabilt lave i Hammerfest, sa ordfører Terje Wikstrøm onsdag. Foto: Hammerfest kommune

– De nye smittetilfellene av covid-19 i Hammerfest er i hovedsak knyttet til arbeidsinnreise og feriereiser, opplyser ordfører Terje Wikstrøm.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Annonse
Annonse
Annonse

– Det er noen få husstander og noen sporadiske tilfeller av ukjent smitte. Blant de som blir smittet i dag er det svært få i den eldste befolkningen, sa ordfører Terje Wikstrøm på onsdagens pressekonferanse.

Den første uken i 2022 har Hammerfest hatt 52 positive koronatilfeller. Ved slutten av den satt 33 personer i isolasjon, og 38 i karantene.

– En til 12-13 tilfeller

Mandag og tirsdag uken er det registrert til sammen 16 positive koronaprøver i Hammerfest. Dette gir igjen 22 i isolasjon og 36 personer i karantene, redegjorde ordfører Terje Wikstrøm på onsdagens pressekonferanse.

– Det varierer i dag fra en til 12-13 smittetilfeller daglig. Det vi ser ut av smitte- og isolasjonstall så holder de seg stabilt lave i Hammerfest, fastslo ordføreren.

Han sa at det har vært forventet økt smitte etter juleferien, men foreløpig har vi i Hammerfest ikke sett dette.

– Ikke stort trykk

– Dette betyr at smitten nå er så lav at vi ikke har det store trykket på våre helse- og omsorgstjenester. Det samme melder også sykehuset om, som har tilnærmet normal drift, sa Wikstrøm.

Han trakk også fram at det ikke har vært koronarelaterte dødsfall i Hammerfest de siste seks ukene, og at sykdomsbyrden er veldig lav.

– Vi har også veldig lite smitte blant våre ansatte, i institusjoner og helsetjenesten for øvrig, fastlo han.

– Omikrom bekreftet

– I forrige uke fikk vi de to første omikromtilfellene bekreftet i Hammerfest. Dette var folk som kom og skal jobbe i vår kommune. Vi ser ikke noen andre effekter av det så langt, men vi får følge den situasjonen, sa ordføreren.

Han la ikke skjul på at også Hammerfest kommune er spent på hva som kommer fra regjeringen fredag, som helt åpenbart kan ha betydning.

– Jeg skal ikke spekulere i det, men at det kan komme noe om sjenking ser vi ikke bort fra. Men vi må bare forholde oss til det som kommer, sa ordføreren, og varslet å komme tilbake med pressekonferanse om eventuelle endringer som kommer fredag.