– Ingen her skjønner hvorfor ferga til Seiland er innstilt i dag

– Den lille sjarken gikk forbi i 11-tida, men ferga er innstilt på grunn av været, sier Ole Pedersen. Foto: Privat

 

 

I snøværet mellom Seiland og Kvaløya gikk en liten sjark forbi i 11-tiden i dag, men ferga M/F «Hasfjord» som fungerer som reserveferge mens M/F «Akkarfjord» var ikke å se. Her forklarer daglig leder Steinar Mathisen hos Boreal hvorfor.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN /
bej@ny.hammerfestingen.no

– Ingen her ute skjønner hvorfor. Det er jo bare litt vestavind. Knapt nok kuling. Den lille sjarken hadde ingen problemer, sier Ole Pedersen, og sier at folk ikke kommer seg på arbeid og at de som er i Hammerfest ikke kommer seg hjem.
Han forteller at folk på Seiland bare har fått melding på telefonene om at ferga er innstilt inntil videre på grunn av været, og sier at det er andre gang folk på Seiland opplever innstillinger etter at ferga «Hasfjord» ble satt inn som reserveferge etter påsken.

Ole Pedersen på Seiland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daglig leder Steinar Mathisen hos Boreal forteller til avisa Hammerfestingen at han akkurat har fått prate med kapteinen om bord på M/F «Hasfjord», og sier at han forteller at det er forholdene i morges som er årsaken til at ferga fortsatt ligger på Kvaløysida.

– Måtte snu ferga ved Klokkerøya
– Det var en del vind i morges, og det er trangt i fergeleiet. Det er egentlig ikke egnet for større ferge enn den som går der, forklarer daglig leder Steinar Mathisen, og legger til at fergeleiet på Kvaløysida er mest utsatt.

Fergeleiet på Seilandsiden. Her var det i formiddag ingen ferge og se. For M/F «Hasfjord» ligger på Kvaløysida, og ifølge rederiet venter på mindre vind for å kunne gå ut igjen.

– Kapteinen forteller at det i morges var såpass med rosser at han måtte snu ferga og legge til med bauen og ikke akterenden, slik man pleier. Ferga ligger nå slik at vi må ha bedre vær før «Hasfjord» kan gå ut igjen, sier Mathisen til Hammerfestingen.

Når ferga igjen tar opp ruta var klokken 13.00 ikke bestemt, med Mathisen sier at dersom innstillingen vedvarer vil man vurdere å sette opp hurtigbåt fra Hammerfest til Seiland.

– Vi kan ikke sette opp båt fra Klokkerøya siden ferga ligger der, forklarer han.

– Vurderer å sette inn annen ferge
Ole Pedersen sier til Hammerfestingen at folk på Seiland nå frykter at M/F «Hasfjord» kommer til å trafikkere sambandet i flere uker, og at han har hørt snakk om at M/F «Akkarfjord» kan bli sendt til Korsfjord og erstatte ferga «Jøfjord», som også skal på verksted.

– Vi jobber med å få til en annen ferge til Korsfjord sånn at M/F «Akkarfjord» kan komme tilbake så fort som mulig. Vi vurderer også å sette inn en annen erstatningsferge enn M/F «Hasfjord» på Seilandsambandet dersom det tar for lang tid å få «Akkarfjord» tilbake, beroliger daglig leder Steinar Mathisen.

– Årsaken til at M/F «Akkarfjord» er på verksted er at det pågår en ombygging om bord. Det monteres en trappeheis og lages en rømningsvei til, forteller daglig leder Steinar Mathisen.

Annonse:

 

 

 

 

 

Del dette: