Julenissen overrasket Helene tidlig i år med 10.000 kroner

Leif Vidar Olsen, julenissen og Hans Morten Olafson får tak i vinneren av 10.000 kroner. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Først fikk HIF/Stein-jentene 25.000 kroner fra Sparebankens gavefond. Deretter trakk julenissen ut Helene Andreassen som vinner av 10.000-sjansen. Se videoer på Hammerfestingens Facebookside.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN

Selv var vinneren ikke tilstede i hallen da hun ble ropt opp, og flere forsøk på å ringe henne opp på mobiltelefonen lyktes først ikke. Men så dukket ei venninne av henne opp med sin mobil og HIF/Steins Hans Morten Olafsson fikk en prat med vinneren.

Se video: – Hva i alle dager, sa Helene Andreassen, da hun fikk vite at hun har vunnet 10.000 kroner.

Båt og Motor solgte en snøscooter under vår direktesending lørdag. Selger Knut Hurthi (t.v.) og kjøper Andreas Aslaksen. Se videoen her.

Fredag hadde handelsmessa 1050 betalende besøkende. Pluss et par hundre i dugnadsgjengen. Før alt var talt opp tippet styremedlem Leif Vidar Olsen at messa hadde hatt 1600-1700 betalende.

Søndag opplyser han at messa hadde nesten fire tusen innenfor dørene i helga.

– Det har vært tjåke fullt her. Vi ser på omsetningen på kafeen. Fredag hadde vi like mye som på to dager i fjor, forteller Olsen.

Se også:  Her kan du se deg rundt på messa i våre 360-bilder

Sparebank1 Nord-Norge var enda rausere enn julenissen, og ga 25.000 kroner fra gavefondet til HIF/Steins 03-jenter. Byens unge fotballhelter, som avisa Hammerfestingen har skrevet mye om. I fjor fikk de 2. plass i Piteå Summer Games i Sverige, og i år har de nærmest vært uslåelig på hjemmebane.

– Det er mange som har stemt, sa Sparebankens Daniel Brynjulfsen Kjæmpenes, som forklarte at dette er Nord-Norges egen bank og hvordan eierskapsmodellen til banken er.

– Vi har en forpliktelse å dele ut deler av vårt utbytte tilbake til samfunnet. Det er blant annet denne gaveutdelinga en del av. Vi ønsker at de gavene vi deler ut går til samfunnsnyttige formål innenfor kultur, idrett og fritid, sa Brynjulfsen Kjæmpenes.

 

Se video: – Jeg vil ikke minst takke alle som har stemt på oss. Dette betyr veldig mye, sa HIF/Stein-spiller Emma Kivijervi da hun mottok sjekken på vegne av laget.

HIF/Steins 03-jenter fikk 25.000 kroner fra Sparebankens gavefond. Se videoen her.

Del dette: