Publisert: tirsdag 21. januar 2020 Klokken: 14:22

– Kan ikke tenke meg at vi ønsker løypene fjernet før vi nesten starte å bruke dem

Skaidi har fått scooterløyper som knytter begge butikker i Skaidikrysset, og nedover Repparfjordelva, til resten av løypenettet. Allerede nå kommer det klager på kjøringen.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
bej@hammerfestingen.no


Hammerfest og Kvalsund scooterforening har gått ut på Facebook med melding til alle som kjører snøscooter i området at det er ment at tilgangen til bensinstasjonene er at man skal tanke, handle en middag eller en kopp kakao. Han oppfordrer også til varsom kjøring, og minner om fartsgrensene som gjelder.

Les også: Arbeidet med å få godkjent løypene var mer omfattende enn Gunnar Lillebo så for seg

 

– Vi kan ikke tillate oss at det skal brukes som en samlingsplass der biler og busser ferdes. Det har kommet to bekymringsmeldigner iløpet av helgen på ikke varsom kjøring. Vi minne om at etter forskrift er det 30 km/t i alle hytte- og boligfelt, skriver leder Tom Roger Larsen, og minner også om at deler av Repparfjordelva også har 30 km/t.

– Der må vi også vise varsomhet med tanke på at det er mye elg i skogen rundt, i og ved elva, påpeker han.

Han skriver også under henvisning til de nye løypene: «Kan ikke tenke meg at vi ønsker dem fjernet før vi nesten starte å bruke de?».

– Hjelp oss nu å ta vare på de nye løypene, oppfordrer lederen av scooterforeningen på Facebookgruppa si.

Leder Tom Roger Larsen i scooterforeninga har gått ut på Facebook og ber scooterkjørere ta hensyn til både parkering og fart på Skaidi.

 

ANNONSE

Del dette: