Klikk her for å se eldre aviser
Bakover Fremover
  • 17 oktober, 2018  

 

  • 10 oktober, 2018  

 

  • 3 oktober, 2018  

 

  • 26 september, 2018  

 

Annonser

Kommer hit for å snakke om fjerning av leveringsplikten

Kommer for å redegjøre for hvorfor regjeringen vil fjerne pliktene trålerne har til kysten. Fra venstre: Statssekretær Ronny Berg fra Alta, fiskeriminister Per Sandberg og politisk rådgiver Roy Angelvik. Foto: Paul Paiewonsky

 

18. mai er det den tidligere «Findus-byen» Hammerfest sin tur å få besøk av fiskeriminister Per Sandberg (Frp), som reiser rundt for å diskutere pliktsystemet til trålerne.

Av BJØRN EGIL JAKOBSEN / bej@ny.hammerfestingen.no

– Mitt håp er at vi under dette møtet kan ha en faktabasert diskusjon. Her vil jeg redegjøre for hvorfor regjeringens forslag om å fjerne pliktene vil styrke Nord-Norge. Det er bred enighet om at vi har et pliktsystem som ikke gagner Nord-Norge. Regjeringens forslag vil tjene kystsamfunnene bedre enn pliktene har gjort, mener fiskeriminister Per Sandberg ifølge en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartmentet.

Fra før har fiskeriministeren arrangert folkemøter i både Tromsø, Melbu og Vardø.

– Regjeringen vil ha trygge arbeidsplasser i denne næringen. Da trenger vi en lønnsom sjømatindustri, og det vil våre forslag bidra til. Jeg har respekt for at ikke alle er enige i dette, men jeg håper at vi gjennom folkemøtet kan få alle fakta på bordet. Og jeg håper så mange mulig møter opp for å diskutere denne viktige saken, oppfordrer Sandberg.

Hammerfest kommune er medeier i trålerrederiet Hammerfest industrifiske, som har leveringsplikt til Lerøys anlegg i Forsøl, som altså har overtatt etter Kjell Inge Røkke.

Folkemøtet starter 18. mai klokken 18.30 på Arktisk kultursenter (AKS).

Annonse:

Del dette: