– Lag fleksible permisjonsordninger for fosterhjem

– Å kunne gi alle barn og ungdom en trygg oppvekst er en viktig samfunnsoppgave, sier ordfører Alf E. Jakobsen, som sammen med ordførerne i Vadsø og Kirkenes er ambassadør for fosterhjemmene i fylket. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Hammerfestingen skriver denne uka om Bufetat, som sliter i Hammerfest med å finne omsorgspersoner til barn og ungdom som trenger oppfølging og trygghet i hverdagen. Det vil si et statlig familiehjem, som er et forsterket fosterhjem.

– Vi synes det er rart at vi ikke finner interesserte i Hammerfest, sier rådgiver Gry Svendsen, som tilhører Vadsø ungdomssenter.

Les hele saken i vår papir- eller eavis: – Har du plass til en tenåring i huset?

Ordfører Alf E. Jakobsen, som er ambassadør for fosterhjemmene, synes dette er rart og trist, og legger til at han vet at Bufetat har gjort en iherdig innsats for å få til familehjem.

Han tror at en årsak kan være at folk har stabile jobber, og at mange gjerne ikke sier opp en trygg jobb for å prøve noe man kanskje ikke helt vet hva innebærer.

– Mange er nok også redde for å miste det kollegiale og sosiale de har på arbeidsplassen. Derfor bør alle større arbeidsgivere kanskje se på mulighetene til å gi fleksible permisjonsordninger til de som ønsker å bli et statlig familiehjem, sier han.

Les mer i ukens avis.

Annonser:

Del dette: