Hammerfestingen

Elever og ansatte:

– Testes 24 timer før skolestart

Smittetallene har gått ned og stabilisert seg i Hammerfest, men ordfører Terje Wikstrøm tror smitten kan gå opp igjen etter jul. Foto: Hammerfest kommune

Det pågår testing av elever og ansatte i skoler og barnehager før oppstarten, varslet ordfører Terje Wikstrøm på kommunens pressekonferanse mandag.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2022 kl 14:50

Annonse
Annonse
Annonse

– Dette skal skje innenfor 24 timer før oppstart, og er noe Hammerfest kommune har gjort før oppstarten. Unntaket er for de som har gjennomgått covid-19-sykdom siste tre måneder, og de som har fått oppfriskningsdose for minst en uke siden. Disse regner man som godt beskyttet mot infeksjon, sa ordfører Terje Wikstrøm, og slo fast at vaksinering er kommunen godt i gang med.

For når det gjelder vaksinering har 68 prosent av alle over 45 år her i Hammerfest nå fått den tredje dosen av vaksinen.

– Forventer økning

Ordføreren kunne mandag også fortelle at smittetallene har stabilisert seg og gått noe ned, men la til at det forventes noe økning av smitten etter juleferien.

– Dette fordi at folk kan ha ventet med å teste seg, eller fordi teststasjonen har vært stengt i noen dager. Det kan også være sånn at effekten av de nasjonale tiltakene gjør at tallene går ned. Det er også viktig, påpekte ordfører Terje Wikstrøm.

Det er fortsatt heller ikke påvist omikronvirus i Hammerfest, men ordføreren sa at man forventer den også her innen kort tid.

– 76 i isolasjon og karantene

– Siden 29. desember har vi hatt 24 personer som har blitt smittet. Vi har 23 personer i isolasjon, og 53 personer i karantene. Siden 29. desember er det testet 193 personer, fortalte ordfører Terje Wikstrøm.

Hammerfest er fortsatt på risikonivå en av tre, men tiltaksnivået er på tre av tre på grunn av de nasjonale tiltakene. Nasjonalt ligger R-tallet på 1,1, opplyste han.

I den kommunale helse- og omsorgstjenesten er det per i dag ingen smittede, og heller ingen ansatte, sa ordføreren.

Han varslet mandag at man heretter også tar ned hyppigheten på kommunens pressekonferanser, gitt at situasjonen vi nå har fortsetter, og sa at neste pressekonferanse blir ikke før onsdag 12. januar.