Marthe fikk besøk av sjelden hærfugl

Marthe Nyvoll (innfelt) satt å studerte da hun plutselig oppdaget en Hærfugl i hagen, og trodde noen hadde mistet undulaten sin. Alle foto: Privat
Marthe Nyvoll (innfelt) satt å studerte da hun plutselig oppdaget en Hærfugl i hagen, og trodde noen hadde mistet undulaten sin. Alle foto: Privat

Mens Marthe satt hjemme og studerte, fikk hun plutselig besøk i hagen av en sjelden Hærfugl.

LINN MARIT HERMANSEN
Linn@hammerfestingen.no

Marthe Nyvoll satt søndag hjemme og studerte, da hun plutselig oppdaget en fugl litt utenom det vanlige ute i hagen.

– Den poppa plutselig bare ned i hagen, og det første jeg tenkte var at nå er det noen som har mistet undulaten sin.
Hun begynte å søke opp på nett hvilken type fugl det kunne være, og fant fort ut at det var en Hærfugl.

Denne arten holder stort sett til i varmere deler av Europa, men streiffugler har blitt observert både nord og sør i landet.

– Den har veldig sterk karakteristikk, så det var nok derfor jeg la merke til den. Hadde det vært ei skjære med litt større hvite partier hadde jeg nok aldri tenkt over at det kunne være noe spesielt med den. Det var koselig underholdning midt i lesinga, sier Nyvoll.

Men hun kommer nok ikke til å legge studiene på hylla for å bli ornitolog.

– Jeg har ikke blitt helt bitt av basillen kan man si. Det var en kul observasjon, men jeg drar nok ikke til fuglefjellet med det første, humrer hun.

Roy Magnussen er en ivrig fugletitter som har observert fugler i 35 år.

– Dette er andre gang hærfuglen blir observert i Hammerfest. Ellers er den bare observert 18 ganger i Finnmark, så den er ikke en vanlig fugl å se her oppe. Den er veldig lett å legge merke til med tanke på de fantastiske fargene og toppen den har på hodet, forteller han.

Marthe Nyvoll

Annonser

Annonse:
Annonse:
Del dette: