Hammerfestingen

Ølsaken:

– Min klient er veldig skuffet

Advokat Finn Ove Smith sier hans klient er veldig skuffet over dommen i Hålogaland lagmannsrett. Foto: Bjørn Egil Jakobsen

Dette sier advokat Finn Ove Smith, som er forsvarer for forretningsmannen som også ble dømt i lagmannsretten for heleri og korrupsjon i den såkalte ølsaken.

Hammerfestingen
Hammerfestingen AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2021 kl 20:03

Annonse
Annonse
Annonse

– Han er veldig skuffet og fastholder at han ikke har gjort noe som er i nærheten av det han her domfelt for, og stiller fortsatt spørsmålet. Hvorfor skulle han gjøre dette, sier advokat Finn Ove Smith til lokalavisa Hammerfestingen.

Advokaten sier at han mener fortsatt at SMS-korrespondansen mellom han og mannen, som fra før har rettskraftig dom fra Hammerfest tingrett, var en vurdering for å hjelpe en med dårlig råd.

Les også: Da har dommen falt

– Kjøpmann i Bodø

– Om man hadde lest alle meldingene i sammenheng så mener min klient at dem underbygge at det ikke har funnet sted kjøp av halvpaller fra han, hevder advokat Finn Ove Smith.

At den tidligere Ringnes-ansatte har gitt uttrykk for at han hadde anledning til å hente ut øl og kreditere sin tidligere arbaidsgiver, mener advokat Smith er ført bevis for i retten.

– Vi hadde vitneforklaring fra en tidligere kjøpmann i Bodø som fortalte i lagmannsretten at akkurat det samme var vanlig praksis hos Ringnes sine selgere også der, fortsetter advokat Finn Ove Smith.

– Vil vurdere anke

Videre mener advokat Finn Ove Smith til at det også ble bevist i retten at den tidligere Ringnes-ansatte hentet ølbrett hos hans klient, skulle gi et til forretningsmannen og sa han skulle kreditere Ringnes, men krediterte ikke Ringnes.

– Disse brettene har han i realiteten stjålet fra min klient, sier advokat Finn Ove Smith.

Hans klient har 14 dager på seg til å anke, og sier at han har tatt betenkningstid for å vurdere det.

– Vi skal bruke tiden på å vurdere anke, sier advokat Finn Ove Smith til lokalavisa.