Møter internasjonal motstand i helga

Thea Nilsen forteller at hun vis­ste ikke noe om denne sam­lin­gen, og ble over­ras­ket at hun ble tatt ut. – Jeg gled­er meg masse til å spille og å se hvor­dan nivået er, sier 16-årin­gen til avisa Ham­mer­festin­gen. Foto: Pri­vat

Hammerfestungdommene Thea Nilsen (16), Ragnar Mauseth (16) og Abdulkadir Darwish (16) får internasjonal motstand i helgas Barents Summer Games. Turneringen er i Bodø, og her møtes Norge, Sverige, Finland og Russland til duell.

Av KIM STIAN STRØMME / kim.stroemme@gmail.com

Sekstenåringene fra Hammerfest er tre av åtte fotballspillere fra Finnmark som er tatt ut til årets 2001-kull. Barents Summer Games er et stort arrangement med over 1000 deltakere fordelt på flere idretter. Målet for lekene er å legge til rette for at utøvere i alderen 15–25 år skal kunne møtes til sportslig dyst på tvers av landegrensene i nord.

Lagene er rep­re­sen­tert med spillere fra de nordlige delene i de fire lan­dene.

Etter suk­sessen på Nor­way cup i som­mer, er Abdulka­dir Dar­wish og Rag­nar Mauseth også klar for inter­nasjon­al mot­stand til hel­ga. Foto: Pri­vat

Fordel å spille sammen
Guttene som nylig imponerte stort for HIF/Stein under Norway Cup,og kom hjem med en bronsemedalje rundt halsen gleder seg til å spille i landslagsdrakten.
– Det blir kjempegøy å spille med flagget på brystet, og en stor ære å representere landslag Nord, forteller Darwish.
Spillerne som til daglig spiller for Hammerfest FK har spilt sammen i mange år og ser på det som en fordel.
– Vi har spilt på samme lag siden vi var små, og kjenner hverandre veldig godt på banen. Det å skulle spille for et nytt lag, og ha med seg en jeg kjenner så godt ser jeg på som en kjempefordel for oss begge, fortsetter talentet.

Gled­er seg til å kjenne på nivået
Thea Nilsen som nå spiller for Bossekop i Alta fikk seg en over­raskelse når hun ble tatt ut.
– Det var veldig gøy å bli tatt ut til sam­lin­gen, og jeg ble fak­tisk ganske over­ras­ket også, for­di jeg vis­ste ikke noe om denne sam­lin­gen, smil­er hun.
– Jeg gled­er meg masse til å spille og å se hvor­dan nivået er, og å bli kjent med flere spillere, avs­lut­ter Thea som reg­n­er med å spille midt­bane under turner­in­gen.

Del dette: