Publisert: torsdag 26. mars 2020 Klokken: 10:07

Nå har Hammerfest tre med bekreftet koronasmitte

Den tredje er en ung mann, som også har vært i utlandet.


BJØRN EGIL JAKOBSEN
bej@hammerfestingen.no


– I dag tidlig fikk vi en ny bekreftet smitta. Dette betyr at vi nå har tre med bekreftet koronasmitte i Hammerfest, sa ordfører Marianne Sivertsen Næss.

Den nye er en ung mann, som også har vært i utlandet.

– Dette er en frisk mann, men som har luftveissymptomer og som siden han kom hjem fra utlandet også har vært i karantene. Han har utviklet symptomer, som har ført til at han har blitt testet, opplyser ordfører Marianne Sivertsen Næss.

Hun fortalte at nå foregår det smittesporing for å se om det kan være noen andre som kan ha vært utsatt for smitte.

– Men som sagt personen som har vært i utlandet, og det gjelder begge de to siste tilfellene, har fulgt reglene om karantene og har ikke vært ute blant folk, sa ordføreren.

Onsdag ble det kjent at en voksen dame, som har vært i utlandet, har fått påvist smitte.

Hammerfest har nå også endret testkriteriene, og avviker nå lokalt fra FHI sine retningslinjer. Altså utvider testkriteriene for å kunne bli testet.

– Dette betyr at alle tilreisende fra utenfor Norge og sør for Trøndelag, og 14 dager tilbake i tid. Hvis disse utvikler symptomer som luftveisproblemer, feber, hoste, eller tap eller endring av smak og luktesans, så kan disse personene kontakte sin fastlege og kunne bli testet, sa ordføreren under dagens pressekonferanse.

Swipe med finger/pil på skjerm for å "bla" i ukens avis:

ANNONSE

Menyen finner du på VIPPS

Bli abonnent du også

Annonse: Sulten på noe godt?

Del dette: